Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yarın açılacak olan Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı Çam ve Sakura Şehir Hastanesi İstasyonu'nda incelemelerde bulundu. Karaismailoğlu’na Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit eşlik etti. Bakan Karaismailoğlu istasyonda açıklamalarda bulundu. 

HALKIMIZIN HİZMETİNE SUNDUĞUMUZ METRO HATTI UZUNLUĞU 318,3 KİLOMETREDİR

Öğretmenin Mesai Arkadaşları Ve Veliler Saldırıyı Kınadı Öğretmenin Mesai Arkadaşları Ve Veliler Saldırıyı Kınadı

Bakan Karaismailoğlu, "Türkiye’nin dört bir köşesine aynı anda kazandırdığımız dev eserlerimiz milletimizin konforlu ulaşımına hizmet ettiği gibi Türkiye yüzyılının üzerinde yükseleceği büyük ve güçlü Türkiye’nin altyapısını da sağlamaktadır. Bu kapsamda yalnızca İstanbul’da, Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul Havalimanı, İstanbul-İzmir Otoyolu, İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı ve Kağıthane-İstanbul Havalimanı metroları gibi tüm dünyanın gıptayla baktığı dev proje ve yatırımları başarıyla tamamlayarak, İstanbul’u modern ulaşım altyapısıyla hayallerin ötesinde bambaşka bir noktaya taşıdık. İstanbulluların yaşam kalitesini yükselttik ve İstanbul’u çok kıymetli bir marka şehre dönüştürdük. Yarın açılışını yapacağımız Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı’mızın yanı sıra, Bakırköy (İDO)-Bahçelievler-Güngören, Bağcılar Kirazlı Metro hattı, Halkalı-Başakşehir-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro hattı, Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi, Altunizade – Ferah Mahallesi- Çamlıca Camii – Bosna Bulvarı Metro Hattı ve Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Hattı’nın metrobüs Zincirlikuyu istasyonu, Yenikapı-Taksim- Hacıosman Metrosu ve Gayrettepe İstasyonlarıyla entegre edecek. Gayrettepe son etabı olmak üzere 5 ayrı metro hattında çalışmalarımız hızla devam ediyor. 2 Ekim 2022’de Pendik Sabiha Gökçen Havalimanı ve 22 Ocak 2023’te açılışını yaptığımız Kâğıthane-İstanbul Havalimanı metrolarıyla birlikte İstanbul’da yapımını tamamlayıp, halkımızın hizmetine sunduğumuz metro hattı uzunluğu 318,3 kilometredir. Yapımı devam eden projelerimiz bittiğinde bu rakam 380,2 kilometreye yükselecek. Bu bizim için büyük bir gurur İstanbul’da insanımızı toplu taşıma ve diğer temiz, akıllı ulaşım çözümlerine yönlendirecek çalışmalarımıza da devam edeceğiz" dedi.

"İSTANBUL'UN TOPLAMDA 1100 KİLOMETRE METRO İHTİYACI VAR"

Karaismailoğlu yerel yönetimin görevini yerine getirmediğini söyleyerek, "İstanbul'un toplamda bin 100 kilometre metro ihtiyacı var. Yerel yönetim görevini yerine getirmezken, bir metro hattını 80 yılda bitirecek bir hızda ilerlerken, bakanlık olarak elimizi taşın altına koyuyor ve İstanbul’un eksiklerini tamamlıyoruz. 6,2 kilometre uzunluğundaki Başakşehir-Kayaşehir hattımızda Onurkent, Şehir Hastanesi, Kayaşehir 15. Bölge ve Kayaşehir meydan istasyonları olmak üzere toplam 4 istasyon bulunuyor. Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nden de geçecek ve tasarım hızı saatte 80 kilometre olan araçlar vasıtasıyla saatte tek yönde 70 bin yolcuya hizmet verecek. Şu an ki mevcut İBB yönetimi pandemi sürecinde oldukça önemli faydalar sağlayan bu hastanemizin karayolu bağlantısını da yapmamıştı. İstanbullu vatandaşlarımızı mağdur etmemek için karayolu bağlantısını bakanlık olarak biz yaptık. En hayati ihtiyacın sağlık hizmetlerine ulaşım olduğu pandemi döneminde vatandaşımızın canının tehlikeye atılmasına elbette izin vermedik. Projeyi devraldık ve karayolu bağlantısını hızla tamamladık. Yolunu yapmadıkları gibi metro hattını da yapmayacaklarını bize bildirdiklerinde bu projeyi de hemen devraldık ve yapım çalışmalarını hızlandırdık. İBB'den devraldığımızda ancak yüzde 5'ini tamamlayabildikleri metro hattımız, faaliyetlerimiz neticesinde hızla ilerledi, test sürüşleri yapıldı. İstanbulluların hizmetine sunulmaya hazır hale getirdik. Aynı tarihlerde ihalesi yapılıp inşaatına başlanan İBB'nin sorumluluğundaki Mahmutbey-Esenyurt Metrosunun ilerlemesi yüzde 5 seviyesindedir. Halkalı-kirazlı metrosunun ilerlemesi de yüzde 10'a gelmiş durumdadır. Çok laf üretenler maalesef hiç iş yapmamıştır. İstanbullulara yeni bir hizmeti sunma gururuna tekrar eriştik" diye konuştu. 

643015e6470a9b06f874a4a8

HÜKÜMETİMİZİN İSTANBUL'DAKİ HİZMET SÜRECİ BİTMEDİ

Adil Karaismailoğlu, Metro hattının yarın açılışının yapılacağını belirterek, "Projemizle, Metrokent İstasyonu’nda Bağcılar-Kirazlı-Başakşehir-Olimpiyatköy hattının yanı sıra Kayaşehir İstasyonu’nda Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro hattıyla entegre olacak. Bu entegrasyonla bölgenin havalimanına metro ulaşımı da sağlanacak. Kayaşehir – Mahmutbey arası seyahat süresi 20 dakika, Metrokent – Bakırköy Özgürlük Meydanı arası 29 dakika, Metrokent – İstanbul Havalimanı arası 24 dakika, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi – Bakırköy (Kirazlı) arası 23 dakika olacak. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki sayın Cumhurbaşkanı’mız başta olmak üzere hükûmetimizin İstanbul’daki hizmet süreci bitmedi. Biz, her zaman İstanbul ve İstanbulluların yanında ve yakınındayız. Milletimize neyin sözünü verdiysek yapıyoruz. 20 yıldır verdiğimiz uğraşlar sonunda ortaya çıkan büyük ve güçlü Türkiye’ye verdiğimiz sözleri tutmaya da acil ihtiyaçları gidererek vatandaşına derin bir nefes aldırmaya da muktedir. Geçmişte yaptıklarımızdan gelen güvenle, umutlu yarınları da inşa edeceğiz. Aziz milletimiz bize her zaman güvendi ve milletimizin bize güveni en büyük gücümüz oldu. Yarın saat 16.00'da gerçekleştireceğimiz açılışımıza tüm İstanbulluları bekliyoruz" dedi. Açıklamasının ardından Adil Karaismailoğlu metro istasyonundan ayrıldı.