Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Bulgaristan’ın kuzeydoğusunda Şumnu iline bağlı Kaolinovo (Bohçalar) kasabasında bulunan şehitler anıtını ziyaret ederek, anıta çelenk koydu. Ardından konuşma yapan Çavuşoğlu sonrasında Bohçalar halkı ile selamlaştı.

6437ba02470a9b177ca2cfc4

Bakan Çavuşoğlu ayrıca Şumnu Nüvvab İlahiyet Lisesi’ni ziyaret ederek öğrenciler ile sohbet etti. Ardından Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkanı Mustafa Karadayı’nın ev sahipliğinde verilen iftara katıldı. Daha sonra Tombul Camii Külliyesi’nde Başmüftü ​​Mustafa Haci’nin ev sahipliğinde ​​​vatandaşlarla çay sohbeti yaptı.

Duvara Çarpan Otomobilin Sürücüsü Öldü Duvara Çarpan Otomobilin Sürücüsü Öldü

6437ba02470a9b1de80f0d5a

Bakan Çavuşoğlu Şumnu ziyaretine ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bulgaristan'daki soydaşlarımız ve iş insanlarımızla Şumnu'da buluştuk. Balkanların ilim mektebi Nüvvab’da gençlerle sohbet ettik. Tombul Camii’ni ziyaret ederek Bulgaristan Başmüftüsü Mustafa Aliş Haci’nin ev sahipliğinde soydaşlarımızla hasret giderdik. Her daim yanlarındayız. Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkanı Mustafa Karadayı’nın ev sahipliğinde Şumnu’da soydaşlarımızla iftar sofrasında bir aradaydık. Deprem sonrası yardımları güçlü dayanışmaları için teşekkür ettik. Kalbimiz soydaşlarımızla atıyor” ifadelerini kullandı.

6437ba01470a9b1de80f0d58