Hamurunda kabartma tozu ve yumurtanın kullanılmaması ile içeriğindeki sirke sayesinde gevrek bir yapıda olması en belirgin özellikleridir. Hazırlanmasında beceri ve ustalık gerektiren Bafra nokulu, 06.11.2017 tarihi itibariyle Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından tescil ettirilmiş coğrafi işaretli bir üründür.

Ak Parti Erbaa İlçe Başkanı Süleyman Selçuk Barsbay'ın Kurban Bayramı Mesajı Ak Parti Erbaa İlçe Başkanı Süleyman Selçuk Barsbay'ın Kurban Bayramı Mesajı

Bugün gazetemiz okurları için İrem Leyla Bafra Nokulu nasıl yapıldığını anlattı. Leyla,  1 Tepsi yapılışı için malzeme listesi ve yapılışını anlattı. İrem Leyla:Bafra Nokulu Tarifi Ait Olduğu İl: Samsun Porsiyon: 4 Kişilik Hazırlama ve Pişirme Süresi: 90 Dakika Malzemeler Miktar Un 400 gram Yoğurt 100 gram Sıvı yağ 250 mililitre Tereyağı 60 gram Tuz 3 gram Maya 2 gram Sirke 5 mililitre Şeker 150 gram Su 150 mililitre Ceviz içi 350 gram Kuru üzüm 200 adet Yumurta sarısı 1 adet Yapılışı Hamur için un dışındaki tüm malzemeler uygun bir kapta iyice karışana kadar karıştırılır. Karışımın üzerine un azar azar ilave edilerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Hamur otuz dakika dinlendirildikten sonra dört bezeye ayrılır. Bezeler oklava ile ince bir şekilde açılır. Sıvı yağ ve tereyağı uygun bir tepsinin tepsinin her tarafına güzelce sürülür. İnce ince açılmış yufkalar fırça ile yağlanır. Dövülmüş ceviz içi, şeker ve kuru üzüm birbirine karıştırılır. Yağlanmış yufkaların üstüne uygun miktarda ceviz içi, şeker ve kuru üzüm karışımından serpiştirilir. Yufkalar çok sıkı olmamak kaydıyla rulo şeklinde sarılır ve yaklaşık on santimetre aralıklarla kesilir. Yeterli miktarda şeker, yumurta ve sıvı yağ ile bir karışım hazırlanarak kesilen parçaların üzerine bolca sürülür. 180 santigrat derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişilerek soğuduktan sonra servise hazırlanır. Afiyet Olsun” dedi.

Muhabir: Sabriye Er Kelkit Gazetesi (Özel)