Olayda annesi A.S ise beraat etti.

Olay, 27 Ağustos 2024’te Ergani ilçesi kırsal Pınarkaya Mahallesi’nde meydana geldi. Diyarbakır Açık Ceza İnfaz Kurumu’ndan izinli olarak çıkan B.S, evinde oğlu Hasan ve eşi Aydan ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine H.S, babasına pompalı tüfekle ateş etti. İhbar üzerine adrese sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi; B.S olay yerinde hayatını kaybetti.

Fırtına Çatılara ve Araçlara Zarar Verdi
Fırtına Çatılara ve Araçlara Zarar Verdi
İçeriği Görüntüle

H.S ve annesi A.S gözaltına alındı. Duruşmada H.S, babasının kendisi ve annesine şiddet uyguladığını, silahı mecbur kaldığı için kullandığını belirterek meşru müdafaa iddiasında bulundu. Avukatı da bu savunmayı destekleyerek cezada indirim talep etti.

Mahkeme, A.S’ün üzerine atılı suçun sabit olmadığına karar vererek beraatına hükmetti. H.S’e ise önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi, ardından haksız tahrik ve takdiri indirim uygulanarak ceza 15 yıl 10 aya indirildi. Mahkeme kararında istinaf yolunun açık olduğu belirtildi.

Kaynak: DHA