Operasyon kapsamında gözaltına alınan İ.D., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Sultanhisar İlçe Emniyet Amirliği ekipleri, ilçede uyuşturucu bulunduğuna yönelik alınan ihbar üzerine çalışma başlattı. İhbarın değerlendirilmesinin ardından ekipler, şüpheli adresi ve çevresini takibe aldı.

Yürütülen çalışmalar sonucunda 28 Ağustos’ta Sultanhisar ilçe merkezinde bulunan bir adrese operasyon düzenlendi. Polis ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda İ.D. yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin üzerinde ve ikametinde arama yapıldı.

Edirne İpsala Gümrük Kapısı'nda 387 Kilo Uyuşturucu Ele Geçirildi
Edirne İpsala Gümrük Kapısı'nda 387 Kilo Uyuşturucu Ele Geçirildi
İçeriği Görüntüle

Yapılan kontroller sırasında farklı noktalarda bulunan uyuşturucu maddeler ekipler tarafından muhafaza altına alındı. Aramalarda toplam 2 kilo 889 gram kokain ele geçirildi. Ele geçirilen uyuşturucu maddeye el konulurken, gözaltına alınan İ.D. işlemleri yapılmak üzere emniyete götürüldü.

Narkotik ekipleri tarafından yürütülen soruşturma kapsamında şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. İ.D., daha sonra geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Savcılık işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılan İ.D. hakkında, “uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti” ile “uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak” suçlarından işlem yapıldı. Mahkeme, mevcut deliller ve yürütülen soruşturma kapsamında şüphelinin tutuklanmasına karar verdi.

Kaynak: DHA