Avustralya, İsrail'in UNRWA’nın Gazze'deki bazı çalışanlarına yönelik 7 Ekim olaylarına dahil oldukları iddialarının ardından başta ABD olmak üzere bazı ülkeler gibi kuruluşa yardımlarını askıya aldığını duyurmuştu. Avustralya Dışişleri’nden bugün yapılan açıklamada, “Avustralya, UNRWA operasyonlarının bütünlüğünü güçlendirmeye yönelik adımları izleyerek, UNRWA’ya sağlanan fonlara ilişkin geçici duraklamayı kaldıracak” denildi.

AVUSTRALYA’DAN 52 MİLYON DOLAR YARDIM FONU

Yapılan açıklamada, Gazze’ye gönderilecek olan yardımlar için 52 milyon dolar taahhüt edildiği açıklandı. Avustralya ayrıca, acil ihtiyacı karşılamak amacıyla Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Gazze'deki sivillere insani yardımın ulaştırılmasına yardımcı olma çabalarını da destekleyeceğini ifade etti.

Destek kapsamında, Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetlerine ait bir C-17A Globemaster, Ürdün ve BAE tarafından insani yardım amaçlı hava indirmelerinde kullanılmak üzere 140 adet Avustralya Savunma Kuvvetleri (ADF) hava dağıtım paraşütü tedarik edileceği belirtildi.

Davasının Tutuklu Sanığına 15 Yıl Hapis Cezası Davasının Tutuklu Sanığına 15 Yıl Hapis Cezası

Kaynak: DHA