Türkiye Barolar Birliği (TBB) öncülüğünde, 81 ilden avukatlar Ankara'da bir araya geldi. "Büyük Savunma Mitingi" olarak düzenlenen etkinlikte, son dönemde artan avukatlara yönelik şiddete tepki gösterildi.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde Yangın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde Yangın

Mitinge katılan avukatlar, "CMK ücretleri avukatlık asgari ücret tarifesine eşitlensin", "Adli yardım ödeneği artırılsın", "Genç avukatlara güvence", "Demokratik, laik, mücadeleci baro" gibi taleplerini dile getirdiler. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, avukatlık mesleğinin giderek daha fazla tehdit ve tehlike altında olduğunu vurguladı.

Sağkan, İstanbul, Kocaeli, Ankara ve diğer illerde son dönemde şiddete uğrayan meslektaşlarını anarak, "Biz bu şiddet sarmalına artık dur demek için tek bir kayba daha tahammülümüz olmadığı için buradayız" dedi. Avukatlar, cübbeleriyle Anıtpark'a kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Tokat Barosu Başkanı Mustafa Aydın, "Avukatlar olarak haklarımız ve mesleki güvenliğimiz için mücadele edeceğiz. Bu mitinge katılarak kamuoyuna sesimizi duyurduk. Bundan sonraki süreçte de kararlılıkla takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA