Olay, Gümüşpala Mahallesi’nde meydana geldi. İlkokul öğrencisi İ.İ, evlerinin balkonundan dışarıyı izlediği sırada bir kedinin yüksek bir ağaca tırmandığını ve bir süre sonra aşağıya inemediğini gördü. Kedinin uzun süre aynı noktada hareketsiz kaldığını fark eden küçük kız, durumun ciddi olabileceğini düşünerek olaya müdahale etmeye karar verdi. Ancak o sırada ailesiyle birlikte özel ders için evden ayrılmak zorunda kaldı.
Bir süre sonra eve döndüğünde kedinin hâlâ ağacın tepesinde olduğunu gören İ.İ, bu kez daha kararlı bir şekilde yardım etmek istedi. Annesi E.İ’yi de ikna ederek bahçeye indi ve kendi imkânlarıyla kediyi aşağı indirmeye çalıştı. Küçük çabalarına rağmen başarılı olamayınca durumu daha geniş bir şekilde çözmek gerektiği anlaşıldı.
Anne E.İ, kızının ısrarı ve “Bu kediyi kurtaralım” yönündeki çağrısını cep telefonu kamerasıyla kaydederek sosyal medyada paylaştı. Aynı zamanda itfaiyeye haber vererek profesyonel yardım talep etti. Kısa süre içinde Avcılar İtfaiye İstasyonu ekipleri olay yerine ulaştı. Merdivenli araç yardımıyla ağaca çıkan ekipler, uzun süre mahsur kalan kediyi dikkatli bir şekilde bulunduğu yerden aldı ve güvenli biçimde yere indirdi.
Kurtarma operasyonu başarılı şekilde tamamlandıktan sonra kedi kısa süreliğine ortamdan uzaklaştı ve gözden kayboldu. Olayın ardından İ.İ, hem itfaiye ekiplerine teşekkür etti hem de hayvanlara karşı daha duyarlı olunması gerektiğini vurguladı. Küçük kız, “Patili dostlarımıza kötü davranmayalım, onlara su ve yiyecek verelim” sözleriyle hayvanların korunması konusunda farkındalık çağrısı yaptı.
Kaynak: DHA