Ankara'da 50 TL'lik sahte para çoğalttığı banknotları ortadan ikiye keserek, yarısı sahte yarısı gerçek şekilde olarak yapıp gerçek para çeken şüpheli yakalandı.

Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ankara’da bulunan çok sayıda banka ATM'sine sahte para yatırıldığına ilişkin ihbar üzerine inceleme başlattı. Yapılan incelemeler sonucu  ATM'lerin bulunduğu bölgelerde yapılan araştırmada güvenlik kamerası görüntülerinden kimliği belirlenerek tespit edildi takibe alındı. Şüpheli, dün başka bir ATM'ye sahte para yatırmaya giderken suçüstü yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin üzerinde ve adresinde yapılan aramada 2 bin adet sahte 50 TL’lik banknot, 30 adet sahte 100 dolar, fazla miktarda kesilmiş sahte para kağıtları, gerçek para banka ve kredi kartları ile banka dekontları, sahte paraların basımında kullanılan; yazıcı, tarayıcı, boya, sıvı solüsyon, numaratör ve çok sayıda materyal ile basımı yapılmış sahte para kağıtları bulundu.

Başçiftlik’te Mayıs Karı Yaylayı Beyaza Bürüdü Başçiftlik’te Mayıs Karı Yaylayı Beyaza Bürüdü

Şüphelinin, tanınmamak için yaz günü kapüşonlu kıyafet giydiği ve cerrahi maske kullandığı, sahte paraları yatırma işlemi yaparken yakalanmamak için başka kişilerin TC kimlik numaralarını veya banka kartlarını kullandığı, çeşitli kurumlara sahte paralarla cüzi miktarda ödeme yaptığı ve para üstü olarak bankamatiklerden gerçek para aldığı belirlendi. Şüphelinin kredi borcu yüzünden böyle bir arayışa girerek borcunun büyük bir bölümünü bu yöntemle elde ettiği paralarla ödediği belirlendi.

Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

Editör: HABER MERKEZİ