Tokat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Almus ilçesine bağlı Ataköy Beldesi'nde hayata geçirilen “Ataköy’ün Mor Umudu Böğürtlen Bahçeleri” projesinin açılışı ve fidan dikim etkinliği coşkuyla gerçekleştirildi.

PROJENİN HEDEFLERİ VE ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Düzenlenen programda konuşan Tokat İl Tarım ve Orman Müdürü Ömer Cebeci, projenin bölge tarımına katacağı değere ve stratejik hedeflere dikkat çekti. Cebeci, projenin temel amaçlarını şu başlıklarla özetledi:

Aile Çiftçiliğinin Güçlendirilmesi: Küçük aile işletmelerinin desteklenerek kırsal kalkınmanın temellerinin sağlamlaştırılması.

Ürün Çeşitliliğinin Artırılması: Geleneksel tarımın dışına çıkılarak bölgede alternatif ve katma değeri yüksek tarımsal ürünlerin yaygınlaştırılması.

Ek Gelir Kaynakları: Üreticilere yeni ve sürdürülebilir gelir kapılarının aralanması.

Öncü Model Olma: Kurulan modern böğürtlen bahçelerinin diğer çiftçilere ilham vererek bölgedeki üretimi artırması.

Fotoğraf açıklaması yok.

20 DEKAR ALANDA CAN SUYU VERİLDİ

Törenin en anlamlı ve sevindirici adımı ise kadın üreticilerin sürece öncülük etmesi oldu. Programın ardından, 5 kadın çiftçiye ait toplam 20 dekar alanda özenle hazırlanan böğürtlen fidanları toprakla buluşturularak can suyu verildi. Kadın çiftçilerin emeğiyle hayat bulan bu bahçelerin, kısa süre içinde bölge ekonomisine büyük katkı sağlaması bekleniyor.

Fotoğraf açıklaması yok.

Fotoğraf açıklaması yok.

Fotoğraf açıklaması yok.

yazı görseli olabilir

Zile’de Jandarmadan Dev Kaçak Alkol Operasyonu
Zile’de Jandarmadan Dev Kaçak Alkol Operasyonu
İçeriği Görüntüle

bir veya daha fazla kişi ve yazı görseli olabilir

bir veya daha fazla kişi ve yazı görseli olabilir

Kaynak: Bülten