Artova’ya kuzeyinde Pazar, doğusunda Tokat Merkez, güneyinde Yeşilyurt, güneybatısında Sulusaray ve batısında da Zile ilçeleri komşudur. İl merkezine 35 km uzaklıktadır. İlçenin yüzölçümü yaklaşık olarak 444 kilometrekaredir. Artova ilçesi harita konumu olarak 40° 7′ 4.6776” Kuzey ve 36° 18′ 4.9536” Doğu koordinatları arasında yer almaktadır. Artova’nın ortalama deniz seviyesine göre yükseltisi 1.184 metredir. Artova ilçesinde toplamda 7 mahalle vardır.

Artova’ya Nasıl Gidilir?

Artova’da ulaşım en kullanışlı ve rahat olarak tercih edilebilecek toplu taşıma alternatifinde otobüs yer almaktadır. Artova merkeze kentin pek çok farklı bölgesinden farklı ulaşım alternatifleri ile erişim sağlanabilmektedir. Artova merkeze ayrıca, özel araç kullanarak da ulaşım sağlanabilmektedir. Pek çok farklı noktada halk otobüsleri ve minibüs hatları da kullanılabilmektedir.

Tokat'ta Hac Dağındaki Örtü Yangını Büyümeden Söndürüldü Tokat'ta Hac Dağındaki Örtü Yangını Büyümeden Söndürüldü

Artova Nerede? Karayolu ile Artova’ya Ulaşım

Karayolu ile Amasya-Erzincan Yolu kullanılarak yaklaşık 1 saat 40 dakikada Erbaa ilçesine ulaşılabilmektedir. Niksar ilçesine Tokat Niksar Yolu kullanılarak yaklaşık 1 saat 22 dakikada, Turhal ilçesine Tokat Amasya Yolu üzerinden yaklaşık 58 dakikada ve Tokat Merkez ilçesine de Tokat Artova Yolu ile 30 dakikada Artova’dan ulaşım sağlanmaktadır. Aynı şekilde Yozgat Merkez’den ise D-200 Karayolu üzerinden yaklaşık 2 saat 12 dakikada, Amasya Merkez ilçesinden ise Tokat Amasya Yolu ile 1 saat 29 dakikada ve Sivas Merkez ilçesinden ise D-200 Karayolu ile 1 saat 29 dakikada Artova’ya ulaşım sağlanmaktadır.

Toplu Taşıma ile Artova’ya Ulaşım

Artova ilçesine şehir içi ulaşımlarda genellikle halk otobüsleri ve terminalden kalkan uzun yol otobüsleri kullanılmaktadır. Artova’da yaşayanlar genellikle minibüs hatlarını daha aktif kullanmaktadır. Kentte bulunan taksiler de şehir içi ulaşımda bir diğer alternatif olarak tercih edilebilir.

Artova ilçesinde gün boyu uzun yol otobüsleri hizmet etmektedir. Tokat Merkez’den otobüsler gün boyu farklı ilçe ve mahallere hareket etmektedir.

Artova İlçesinden Havalimanı’na Ulaşım

Aracınız ile Tokat Artova Yolu ile yaklaşık olarak 45 dakikada Tokat Havalimanı’na ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca aracınız ile Sivas Yozgat Yolu kullanarak 1 saat 19 dakikada Sivas Nuri Demirağ Havalimanı’na ve D-795 Karayolu ile 3 saat 55 dakikada Samsun Çarşamba Havalimanı’na da ulaşabilirsiniz.

Artova Nereye Bağlı? Artova Hangi Bölgemizdedir?

Artova İlçesi Karadeniz Bölgesinde olan Tokat kentinde yer almaktadır. Artova farklı kültürel ve geleneksel ögeleri yansıtan bir yerdir. Artova ilçesinin tarihi oldukça eski dönemlere dayanmaktadır. İlçe geneline baktığımızda yüzey şekillerinin engebeli yapıda olduğu görülmektedir. Artova ilçesi Karadeniz Bölgesi’nin Orta Karadeniz Bölümü’nde yer alır. İlçede Karadeniz ve İç Anadolu iklimi arasında kalan tipte bir iklim hüküm sürer. Yazları sıcak ve kurak, kışları ise soğuk ve kar yağışlıdır.

Muhabir: Murat Berber Kelkit Gazetesi (Özel)