Bu kapsamda, Ankara, Atatürk, Boğaziçi, Bursa Uludağ, Çukurova, Dokuz Eylül, Ege, Erciyes, Fırat, Gazi, Gebze Teknik, Hacettepe, İstanbul Teknik, İstanbul, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Karadeniz Teknik, Marmara, Orta Doğu Teknik ve Yıldız Teknik üniversiteleri ile İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü toplam 624 araştırma görevlisi atama sayısı aldı. Ayrıca, Abdullah Gül, Akdeniz, Ankara Sosyal Bilimler, Eskişehir Osmangazi, Eskişehir Teknik, Galatasaray, Gaziantep, İstanbul Medeniyet, Karabük, Kocaeli, Niğde Ömer Halisdemir, Ondokuz Mayıs, Pamukkale, Sakarya, Selçuk, Sivas Bilim ve Teknoloji, Süleyman Demirel, Tekirdağ Namık Kemal ve Tokat Gaziosmanpaşa üniversiteleri öncelikli alanlarda uzmanlaşan 19 üniversiteye 76 araştırma görevlisi kadrosu tahsis edildi.

Tokat’ta Üniversite Ürünlerini Satacak: TOGÜ Dükkan Açılıyor! Tokat’ta Üniversite Ürünlerini Satacak: TOGÜ Dükkan Açılıyor!

Bununla birlikte, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamındaki üniversiteler, lisansüstü eğitim alanlarında ilave 4 araştırma görevlisi kadrosu alacaklar. Bu kapsamda Aksaray, Artvin Çoruh, Bartın, Batman, Bingöl, Bitlis Eren, Burdur Mehmet Akif, Çankırı Karatekin, Düzce, Giresun, Gümüşhane, Hitit, Iğdır, Karamanoğlu Mehmetbey, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir Ahi Evran, Munzur, Nevşehir Hacı Bektaş Veli, Muş Alpaslan, Osmaniye Korkut Ata, Recep Tayyip Erdoğan, Siirt, Uşak ve Yozgat Bozok üniversiteleri için toplamda 100 araştırma görevlisi kadrosu tahsis edildi. Bu kararla birlikte, toplamda 64 üniversiteye 800 yeni araştırma görevlisi kadrosu verilmiş oldu.