Arızalı Kamyon İçin Yolu Bırakılan Tuğla Zincirleme Kazaya Neden Oldu: 1 Ölü
Arızalı Kamyon İçin Yolu Bırakılan Tuğla Zincirleme Kazaya Neden Oldu: 1 Ölü
İçeriği Görüntüle

Alevlerin kontrol altına alınması için çok sayıda hava aracı, kara ekibi ve orman işçisi bölgede çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yangın, Demre ilçesine bağlı Üçağız Mahallesi'nin batısındaki ormanlık alanda meydana geldi. Henüz çıkış nedeni belirlenemeyen yangını fark eden vatandaşların ihbarı üzerine Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri kısa sürede harekete geçti. Bölgenin sarp ve ormanlık yapısı nedeniyle yangına hem havadan hem de karadan eş zamanlı müdahale başlatıldı.

İlk değerlendirmelerin ardından bölgeye geniş kapsamlı söndürme gücü sevk edildi. Çalışmalara ilk etapta 5 yangın söndürme helikopteri, 4 yangın söndürme uçağı, 7 arazöz, 3 su ikmal aracı, 4 ilk müdahale aracı ve çok sayıda orman işçisi katıldı. Ekipler, alevlerin çevredeki ormanlık alanlara yayılmasını önlemek amacıyla yoğun çaba harcıyor.

Hava araçları belirlenen noktalara peş peşe su bırakırken, kara ekipleri ise arazözler ve ilk müdahale araçlarıyla yangının ilerleyişini durdurmaya çalışıyor. Orman işçileri de zorlu arazi koşullarına rağmen alevlerin kontrol altına alınabilmesi için koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

Yangının yerleşim yerlerini tehdit edip etmediğine ilişkin ekiplerin saha incelemeleri devam ederken, bölgedeki gelişmeler anlık olarak takip ediliyor. Yetkililer, yangının çıkış nedeninin söndürme çalışmalarının tamamlanmasının ardından yapılacak incelemeyle netlik kazanacağını belirtti.

Meteorolojik koşulların ve rüzgarın yönünün, söndürme çalışmalarının seyrinde etkili olduğu ifade edilirken, ekipler olası risklere karşı çevrede gerekli güvenlik önlemlerini de aldı. Vatandaşların yangın bölgesine yaklaşmamaları ve ekiplerin çalışmalarını engelleyecek davranışlardan kaçınmaları istendi.

Orman Bölge Müdürlüğü koordinesinde sürdürülen çalışmalar kapsamında yangının en kısa sürede kontrol altına alınması için hava ve kara unsurlarının koordineli mücadelesi devam ediyor. Yetkililer, bölgedeki gelişmelerin yakından takip edildiğini ve söndürme çalışmalarının sonuç alınana kadar aralıksız sürdürüleceğini bildirdi.

Kaynak: DHA