Kahramankazan'da Bitik Mahallesi mevkinde faaliyet gösteren mobilya fabrikasında saat 12.00 sıralarında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İşçiler tahliye edilirken, itfaiyeye haber verildi. Çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi bölgeye sevk edildi. Fabrikadan yükselen dumanlar gökyüzünü kapladı. Gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Ancak rüzgarın da etkisiyle yangın fabrikanın büyük bir bölümüne yayıldı. Bu sırada bazı işçiler dumandan etkilendi. İşçilere ambulanslarda müdahale edildi. İtfaiyenin yangını söndürme çalışması sürüyor.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, itfaiyenin söndürme çalışmaları devam ederken fabrikada inceleme yaptı, görevlilerden bilgi aldı.

Yavaş, 200'e yakın itfaiyecinin yangına müdahale ettiğini belirterek, "Parlayıcı madde olduğu için itfaiye ekipleri dışarıdan müdahale ediyor" dedi. Yavaş, fabrikada 400'e yakın personel çalıştığını aktararak, "Yaralı yok. Süngerlerin bulunduğu kısımdan çıkmış yangın. İçerisinde de mobilya malzemeleri var, malzeme dolu. Neden çıktığı konusunda henüz bir şey yok. Can kaybı olmaması sevindirici" dedi.

Özgürlük Filosu Gazze İçin Yola Çıkacak Özgürlük Filosu Gazze İçin Yola Çıkacak

İtfaiyenin yaklaşık 3,5 saat süren çalışması sonucu yangın kontrol altına alındı. Fabrikada maddi hasara yol açan yangınla ilgili soğutma çalışmaları devam ediyor.

647f2f66470a9b03fcfc6d60