Tokatlılar  Şehitlere Vefa İftarında Bir Araya Geldi Tokatlılar Şehitlere Vefa İftarında Bir Araya Geldi

Almus ilçesinde Yeşilırmak üzerinde sulama, taşkın kontrolü ve enerji üretimi amaçlı olarak 1964 yılında yapılan Almus Baraj'ında su seviyesi son yıllarda büyük düşüş yaşandı. Yüzde 30'lara kadar düşen barajın doluluk oranı son yağışlarla birlikte yüzde 65'e kadar çıktı.  2021- 2022 yılında Almus Barajı'nda, suyun kıyıdan yaklaşık 120 metre çekilmesiyle birlikte daha önce teknelerle gidilen ve kıyıya 60 metre mesafedeki 'Malkayası' adı verilen kayalık alan ise tekrar baraj suyu altında kaldı.  Baraj suyu altında kalan kayalık üzerinde bulunan Türk bayrağı görülebiliyor.

BU SENE BOLLUK VE BEREKER VAR

Almus Belediye Başkanı Bekir Özer, " Bu yıl yağmur yağışlarımız güzel geçti. Aslında kışın kar yağışı olmadı. Kardan yana biraz müzdaribiz, ama Nisan ayına gelidiğinde yağmurlarımız başladı. Bu sene bolluk ve bereker var. Susuzluğumuz giderildi. Barajımız doldu.  Şunada yüzde 60'ı geçtik 65'e yanışıyor. Bu sene kuralık yaşamayacağız inşallah. Mart ayından itibaren yağmur yağışı almaya başladık. Halede yapmur yağışı almaktayız. Yağmurlar barajımızı doldurdu.  Geçen seneye göre bu yıl ki oranlarımız çok daha güzel. Geçen sene yüzde 60'a yanaşamamıştık. Bu yıl ise yüzde 65'e doğru çıkıyor. Barajımızda balık üretimi yapılıyor. Ayrıca tarımda sulamada kullanılıyor. Buranın yapılışta ki ilk amacı taşkın korumadır. Son yılllarda balıkçılığımız arttı ve Türkiye'de ikinci sıradayız" dedi.

almus-barajinda-doluluk-orani-yuzde-65e-ulasti_4988_dhaphoto1almus-barajinda-doluluk-orani-yuzde-65e-ulasti_4988_dhaphoto2almus-barajinda-doluluk-orani-yuzde-65e-ulasti_4988_dhaphoto3almus-barajinda-doluluk-orani-yuzde-65e-ulasti_4988_dhaphoto5