ERBAA'NIN GURURU GÜLER ZEHRA PELİT AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU! ERBAA'NIN GURURU GÜLER ZEHRA PELİT AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU!

Dünya'nın son 12 ay boyunca sanayi öncesi dönemden 1,5 derece daha sıcak olduğu dile getirildi. 2024 yılı içerisinde küresel sıcaklık rekoru bekleniyor. İklim bilimcilerine göre 2024 yılı, 1850-1900 dönemi için tahmin edilen ocak ayı ortalama sıcaklığına göre 1,66°C daha sıcak bir başlangıç yaptı. 
Bu da, ön-sanayi dönemi referans periyodu olarak kabul edilen zaman dilimindeki ocak ortalamasının üzerinde bir sıcaklık artışına işaret ediyor. 
Yangını önlemek Söndürmekten daha kolay
Amasya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “Vatandaşlarımızdan isteğimiz orman yangınlarına karşı tedbirli olmaları, orman yangınlarını önlemeye yönelik yetkililerce yapılan uyarıları dikkate almaları, ormanlarımızda ateş veya duman görmeleri durumunda Orman Yangın Hattı ALO 112 ’yi arayarak ihbarda bulunmalarıdır.” İfadeleri kullanıldı.
Alev Avcılarımızı eğitimlerine önem veriyor tatbikatlarla hazır tutarak stratejik noktalara konuşlandırıyoruz.
Orman vatandır, yangınla mücadele vatan savunmasıdır
Erbaa ve Niksar orman İşletme Müdürlükleri İlk Müdahale ekibinde görevli Alev Avcılarına ve teknik personeline yönelik hizmet içi teorik eğitimler verilerek donanım ve hazırlıkları kontrol edildi.
İlgili işletme müdürlüklerinde OYM Şube Müdürümüz Engin Keleş tarafından verilen eğitimlere Niksar İşletme Müdürü Rıza Çağlar Erbaa, İşletme Müdürü ve İş Güvenliği Uzmanı İlhan Yazıcı teknik personel ve yangın ilk müdahale ekipleri katıldılar.

Muhabir: Hüsamettin Akçay Kelkit Gazetesi (Özel)