Sürücülerle birlikte araç sahiplerine de idari yaptırım uygulanırken, motosikletler trafikten men edildi.
Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, geçen pazar günü Payallar Mahallesi’nde iki motosikletin tehlikeli şekilde kullanıldığını tespit etti. Olay, güvenlik kameralarına yansırken, ekipler kısa süre içinde gerekli incelemeleri başlattı. Yapılan denetim ve araştırmalar sonucunda motosiklet sürücülerinin 14 ve 16 yaşlarında olduğu belirlendi. Gençlerin ehliyetsiz olarak araç kullandıkları, kask takmadıkları ve motosikletleri tehlikeli biçimde kullandıkları saptandı.
İncelemelerde, sürücülerin motosikletleri iki elle tutmadan kullandıkları, araçlarda dikiz aynalarının bulunmadığı ve trafik güvenliğini riske atacak şekilde hareket ettikleri ortaya çıktı. Bu tespitler üzerine hem sürücülere hem de motosiklet sahiplerine toplam 37 bin 597 lira idari para cezası uygulandı. Ayrıca motosikletler, trafik güvenliği açısından geçici süreyle trafikten men edildi.
Jandarma yetkilileri, özellikle genç sürücülerin trafikte karşılaşabileceği risklere dikkat çekti. Kural ihlallerinin hem sürücü hem de diğer yol kullanıcıları için ciddi tehlike oluşturduğunu belirten yetkililer, çocuk ve gençlerin ehliyetsiz araç kullanmasının önlenmesi için ailelerin ve toplumun duyarlı olması gerektiğini ifade etti.
Olayın kamera kayıtları, genç sürücülerin dikkatsiz ve kural tanımaz şekilde hareket ettiğini gözler önüne serdi. Görüntüler, trafik kurallarının ihlal edilmesinin yol açabileceği tehlikeleri somut olarak gösterirken, ekipler bu tür ihlallerin önlenmesi için denetimlerin artırılacağını bildirdi.
Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı, vatandaşları kurallara uymaları konusunda uyararak, özellikle genç sürücülerin güvenliği için kask kullanımının zorunlu olduğunu ve ehliyetsiz araç kullanımının ciddi yaptırımlar doğurduğunu hatırlattı. Yetkililer, trafikte güvenliğin herkesin sorumluluğu olduğunu vurguladı.





