Kayalıoğlu Mahallesi sınırları içinde bulunan Akhisar Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikadan yükselen yoğun siyah dumanlar, ilçenin birçok noktasından gözlemlendi ve çevrede yaşayan vatandaşlar kısa süreli paniğe kapıldı.
Olay, saat 12.00 civarında meydana geldi. Henüz yangının çıkış nedeni net olarak belirlenemezken, fabrikanın içerisindeki çalışanlar, dumanları fark ettikten sonra durumu derhal 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Kısa sürede bölgeye çok sayıda itfaiye aracı, sağlık ekibi ve polis sevk edildi. Ekipler, hem alevlere müdahale etti hem de çevrede güvenlik önlemleri alarak vatandaşların olası tehlikelerden uzak tutulmasını sağladı.
İtfaiye ekiplerinin yoğun çabaları devam ederken, yangının fabrikanın hangi bölümünden başladığı ve nasıl yayıldığına dair incelemeler de sürüyor. Çalışanlar, olay sırasında güvenli bir şekilde fabrikadan tahliye edildi. Henüz yaralanma veya can kaybı bildirilmezken, fabrika içerisindeki bazı üretim ve depolama alanlarında maddi hasar meydana geldiği öğrenildi.
Yangının büyümesini önlemek için itfaiye ekipleri çeşitli yönlerden müdahale gerçekleştiriyor. Ayrıca polis ekipleri, fabrikanın çevresinde güvenlik çemberi oluşturarak bölgeye yetkisiz kişilerin yaklaşmasını engelledi. Sağlık ekipleri de olası dumana maruz kalan çalışanlar için hazır bekletiliyor.
Yangının kesin çıkış nedeni ve hasarın boyutuyla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi. Uzman ekipler, fabrikanın güvenlik kameraları ve personel ifadeleri üzerinden olayın nedenini tespit etmeye çalışıyor. Yetkililer, hem vatandaşların hem de çalışanların güvenliği için olayın tamamen kontrol altına alınmasının ardından resmi açıklama yapılacağını açıkladı.
Akhisar’da öğle saatlerinde başlayan yangın, hem ilçedeki sanayi tesislerini hem de çevre mahalleleri etkileyerek dikkat çekti. Olay, yangın güvenliği ve acil durum müdahalelerinin önemini bir kez daha ortaya koyarken, itfaiye ekiplerinin hızlı ve koordineli müdahalesi sayesinde daha büyük bir felaketin önlendiği ifade edildi.




