Köylerde Su Saati Olmalı

Muhtarlar Derneğine hayırlı olsun ziyaretine giden Milletvekili Mustafa Arslan, orada muhtarlarla sohbet etti. Muhtarlarla olan konuşmasında; evlerin imar planıyla yapılması gerektiğinden ve Köylülerin daha çok imam, elektrik ve telefon talebi olduğundan bahsetti. Köy sularıyla ilgili çalışmalarda bulunduklarını belirten Arslan: “Köylerdeki su aboneliğini özel idareye almak istiyoruz. Köyler için GES planımız var. Köylerde su saatinin bulunması lazım. Su saati ile ilgili çalışmalarımız var” dedi.

2023'e Kadar Hedeflerimizi Tamamlayacağız

Köy muhtarları ve Köy Temsilcileriyle bir araya gelen Mustafa Arslan konuşmaya başlamadan önce Ak Parti Erbaa İlçe Başkanı Oğuzhan Önal, Erbaa da yapılan çalışmalardan bahsederken “İstediğimiz harcamaları tam anlamıyla gerçekleştiremesek de yapacağımız yatırımları gecikmeli de olsa inşallah 2023'e kadar tüm köylerimizin yollarını, alt yapısını ve içme sularını bitirmeyi hedefliyoruz. Erbaa'mızın sulama sıkıntı için DSİ ile görüştük önümüzdeki dönemde 4 tane sulama göleti projemiz var bunların da takipçisiyiz. Erbaa'mızda spor noktasında 10 bin kişilik şehir stadımız yapılmaktadır.

Şehir stadyumu bittiğinde mevcut stadyumun olduğu yerde Erbaa'mıza nefes aldıracak güzel bir spor park projemiz var, kapalı spor salonu Erbaa'nın potansiyelini karşılamıyor inşallah önümüzdeki dönemde de spor salonumuzu yenileyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Oğuzhan Önal'ın açıklamaları ardından Muhtarlara hitap eden Milletvekili Mustafa Arslan, öncelikli yatırımlarının Ulaşım, Turizm ve Sanayi üzerine olduğunu söyledi. Arslan, 3 yıl boyunca yaptığı çalışmaları şöyle anlattı : “3 Yıl içerisinde Tokat a yaptığımız yatırım 8 milyarın üzerinde.

Bizden önce başlatılan hava alanı çalışmasını biz devam ettirdik.  2 ay içerisinde Allah'ın izniyle bitireceğiz. Yılbaşından önce uçuşlarımızın başlamasını planlıyoruz. 2023'e kadar ulaşım altyapı eksiğimiz kalmasın istiyoruz.”

Erbaa'ya Kapalı Spor Salonu Yapılacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan 250 milyon yatırım alındığını aktaran Arslan şöyle devam etti: “Bunların bir kısmı Tokat'ta bir kısmı Erbaa, Niksar bütün ilçelerimizde  63 tane sentetik saha , 43 tane okulların bahçesine saha yapıyoruz. Tokat'ta cumhuriyet tarihinde yapılmış bir tane yüzme havuzu vardı onu biz 11'e çıkarttık. Bir kısmı bitti bir kısmı başlanmak üzere 2 tane portatif yüzme havuzu tesisleri birisi Pazar'da olmak üzere 13 oldu. Önümüzde ki yıl inşallah Erbaa'ya Kapalı Spor salonu yapacağız” dedi.

Tokat'ta Engelliler Eğitim Kampüsü Yapacağız

“Milli Eğitim Bakanımız Bize çok destek oldu 76 tane okulu yıktık yeniden yaptık, 72 tane okulu da güçlendiriyoruz Tokatta ki derslik sayısının yüzde 45'ini yeniliyoruz. Türkiye'de bir ilki yapıyoruz engelliler eğitim kampüsü inşaatına başladık inşallah en kısa zamanda bitireceğiz. Ana okulundan başlayıp liseye kadar devam edecek engellilerin eğitim alacağı, engellilerin bütün ihtiyaçlarını gidereceği bir kampüs yaptık.”

Erbaa'da Altın Fiyatlarında Son Durum:25 Nisan Perşembe Günü Altın Fiyatları Erbaa'da Altın Fiyatlarında Son Durum:25 Nisan Perşembe Günü Altın Fiyatları

Üzüm ve Bağ Yaprağı Tokat'a Gelir Kaynağı

“Sulama projelerimiz devam ediyor bunları tamamladığımız zaman 2023 e kadar 500 bin alanı kapalı sulamaya kavuşturmuş olacağız. Tokat'ın tamamını 2023'e kadar toplulaştırma çalışmalarına devam ediyoruz. Tarımda ciddi projeler yaptık bağcılıkla ilgili çalışmalar yaptık geçen sene 3 bin dönümden fazla bağ diktik sadece bağ ve üzümden Tokat'a giren para 375 milyon. Üzüm ve bağ yaprağı ile ilgili dönüşler çok güzel oluyor. Bununla ilgili vatandaşı teşvik etmek istiyoruz. “

Erbaa'nın hükümet konağını seneye yenileyeceklerini söyleyen Mustafa Arslan : “Tokat Ak parti hükümeti döneminde 25 milyar yatırım almış, şuanda da devam eden 8 milyarlık yatırımımız var, toplamda 33 milyarlık yatırım. Bunlar ciddi rakamlar olması hasebi ile sayın cumhurbaşkanımızın Tokat'a verdiği değeri fazlasıyla hissediyoruz.” Dedi.

Köylerden kuraklık ve içme suyu ile ilgili şikayet aldıklarını dile getiren Mustafa Arslan devamında kuraklıktan dolayı içme suyu ile ilgili yaptığımız sondajdan da dönüş alamadıklarını söyledi. Su sorununu çözmek için uğraştıklarını belirtti. Mustafa Arslan sözlerini noktalarken: “Bir yandan yatırımlarımıza devam ederken bir yandan da yalanlarla mücadele ediyoruz. Yeni kurulacak dünyada, bölgemizde ve dünyamızda lider ülke olacağız” dedi.

Programın ardından vatandaşlarla görüştü. Çarşı ve Pazar esnafını ziyaret eden Mustafa Arslan esnafla sohbet etti. Esnafın işlerini soran Arslan, vatandaşa aşı olma vurgusu yaptı.

Erbaa ziyaretini son olarak Tanoba'daki yol çalışmalarını inceleyerek sonlandırdı.

Editör: TE Bilişim