Aldemir açıklamanın devamında Türkiye’nin pandemi sürecini en iyi yöneten ülkelerden biri olduğunu belirterek, “Salgın sürecinin ilk günlerinden itibaren hem dünya hem de ülkemizi etkisi altına alan bir dönemde ABD, Avrupa dâhil bir çok ülkede insanların maske bulamadıklarını, hastanelerde oluşan uzun kuyrukları, can pazarlarını, medeniyetin göbeği denilen yerlerde hastanelerde yatak bulmayıp koridorlarda yatanları, ambulans bulamayanı izledik. Bu ülkeleri her gün izlerken güçlü sağlık altyapımızla ve donanımlı sağlık personelimiz, tıbbi cihaz ve ilaç üreticilerimize milletimizi hiçbir şekilde mağdur etmedik. Hatta dünya tüm bu olumsuzluklarla boğuşurken, biz o güçlü denen ülkelere ve neredeyse dünyanın tamamına yakın ülkelere virüsten korunmalarını sağlamak için yerli ve milli imkânlarla ürettiğimiz sağlık malzemeleri ve tıbbi cihazlarımızı gönderdik. Çünkü pandemi süreci sağlık ve güvenliğin öncelikli olduğu bir tedbiri ve desteği gerektirir” dedi.

“EN AZ ETKİLENEN ÜLKELERDEN BİRİSİYİZ”

Pandeminin ekonomik, siyasi ve sosyal olmak üzere her anlamda etkili olduğunu ve bunun sonucu olarak toplumu, ticareti ve ekonomiyi olumsuz yönde etkilediğini kaydeden Başkan Aldemir, “Dünyada bu tedbirleri alıp da etkilenmeyen sektör de, ülke de yoktur. Türkiye bu anlamda en az etkilenen ülkelerden birisidir. Hala birçok ülke aşının çok çok gerisinde tedavi ile mücadele ederken, biz sistematik bir şekilde aşılama sürecine sorunsuz bir şekilde devam ediyoruz. Tüm bunlar görünürken bile ne yazık ki yapılan talihsiz açıklamalarla toplumu yanlış bilgilerle yönlendirme çabaları devam ediyor” şeklinde konuştu.

BAŞKAN ALDEMİR’DEN TSO BAŞKANI ÇELİK’E TEPKİ

“Helalleşmek bayramlarda dinimizin, bu toprakların ve medeniyetimizin gereği; toplumsal bağımızı, kardeşliğimizi, birliğimizi güçlendiren en güzel değerlerden birisidir” diyen Ak Parti İl Başkanı Dt. Cüneyt Aldemir, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr. Ali Çelik’in dün basında yer alan açıklamalarına cevaben şu ifadeleri kullandı:

Kuma Cinayeti Sanığına Verilen Beraatin Gerekçesi Açıklandı Kuma Cinayeti Sanığına Verilen Beraatin Gerekçesi Açıklandı

“Bu değerlerden uzak olanlar, milletimizden de uzak kalmışlardır. Kaldı ki; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da milletimizle helalleşirken ilhamını bu değerlerden almaktadır. Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanının yaptığı gerçeklerden uzak akıl ve izan dışı açıklamasında değindiği mantığına ters gelen bu konular; bizim öz değerlerimizdir. Milletin bu değerlerinden haberdar olmayanların bizleri anlamasını beklemek çok da anlamlı değildir. Salgın gibi mücbir sebepler dâhilinde dünyanın aciz kaldığı bir dönemde aşılamada geç kalındığını iddia eden çarpık zihniyet, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin aşılamada Avrupa’da 5’inci, dünyada ise 7’inci sırada olduğu gerçeğini siyasi mülahazalar ve ihtiraslar uğruna dile getirmeyerek, hangi amaca hizmet ettikleri de milletimiz tarafından açıkça görülmektedir. Milletin sağlığını, devletin bekasını korumak için bilim kurulları ve ilgili uzmanlar tarafından yapılan öneriler ışığında alınan tedbirlerin bizler arkasındayız. Peki, “Faturası çok ağır olur” tehditleri ve ithamlarıyla gerçeklerden uzak beyanat veren Sn. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, siyasi ihtirasları uğruna beyan ettiği yazısının vebalini, hesabını ve faturasını kimlere ve nasıl ödeyecek. Bizler milletimizin sağlığını, analarımızın-babalarımızın, dedelerimizin-ninelerimizin hayatını her şeyin önünde tutan bir inancın mensuplarıyız.

Kendi çıkarları ve imtiyazları peşinde koşanlar elbette bizi anlamaz, günlerde devlet, üzerine düşeni imkânları dâhilinde yapmıştır. Ak Parti milletin kurduğu, milletin yaşattığı ve milletiyle gönül bağı olan Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ile devletimizi her daim güçlü kılma mücadelesinde her daim bayağımızı en yükseklerde dalgalandırmış bir partidir. Bugüne kadar yapılanlarla devletimiz gücünü sadece milletimizin istifadesine sunan bir anlayışla hareket etmiş ve bundan sonra da edecektir.

Devlet yönetimi ciddiyet ister. Bu inançla ve ciddiyetle salgının ilk günlerinden itibaren milletimizin bütün kesimlerine en az etkilemesi için birçok tedbir aldık.”

SON KABİNE TOPLANTISINDAN ESNAF PAKETİ ÇIKTI

Pazartesi günü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında toplanan son kabine toplantısında da esnaflar için yapılan paket açıklamasını anımsatan Aldemir, bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamanın detaylarının dikkatlice gözden geçirilmesini istedi.

Editör: TE Bilişim