“Erbaa İttifakı” söylemine vurgu yapan Çetin’e Ak Parti İl Genel Meclis üyeleri ve Erbaa Belediyesi Encümen üyelerinin eşlik ettiği mitingde; 1872 konutluk toplu konut projesi dikkat çekti.  
Ömer Çetin’in konuşmasında öne çıkan başlıklar şu şekilde:
ERBAA İTTİFAKI BURADA
Bize Ömerler lazım dediniz biz geldik. Bizde bize siz lazımsınız dedik siz geldiniz. İl genel meclis üyesi adaylarımızla, belediye meclis üyesi adaylarımızla, kadın kolları, gençlik kollarımızla sizlerin huzurunuzdayız. Bindirme kıtalarla, doldurma kalabalıklarla meydanları doldurmaya çalışanlar buraya iyi baksınlar. Bu topluluk burada Erbaa sevdası noktasında Erbaa İttifakı’yla bir araya geldi. Her kesimden her farklı görüşten toplanan bu kalabalığa iyi baksınlar. 
27 Yıllık meslek hayatımızda gençlerimizi yetiştirmek için gayret ettik. Çalışanlarımıza miting alanına gelmek zorundadır diye kimseye baskı yapmadığımız gibi zorla bayrak astırmadık. Varsın onlar baskıyla bayrak asıp bizim flamalarımıza baskıyla indirsinler. Çalışanlarını zorlasınlar. Biz burada gönül bağıyla bağlandık onun için buradayız.  
Erbaalı Erbaa’yı kimin yönettiğini herkes bilecek, görecek. Erbaa’yı Erbaalı yönetecek bunu hep birlikte yapacağız. Biz herhangi bir grubun ve zümrenin adamı hiç değiliz, olmadık, olmayız da. Bizi illa birinin adamı olmaya yakıştırmaya çalışanlara bir kopya verelim. Biz sadece ve sadece milletin adamıyız. 


HERKES HADDİNİ BİLSİN 


Hepimiz bir birimizle selamlaşıyoruz hepimiz kardeşiz baskıya tehdite gerek yok. Mevlana’ya sormuşlar onca okuyup yazdın ne bilirsin Mevlana cevap vermiş: Her şeyden evvel haddimi bilirim demiş. Herkes haddini bilsin. Kimse kardeşleri birbirine düşürmesin.  
Huzuru sadece kelimeden ibaret zannedenler eğer huzuru görmek istiyorsa baksınlar huzur burada. 
İSTİHDAMI ARTIRACAĞIZ ve HUZUR LAFLA OLMAZ 
İlk işimiz gençlerimizin iş imkanlarına kavuşmasını sağlamak olacak. Türkiye’yi kapı kapı dolaşarak gençlerimizin ikinci etap organize sanayimizin kurulmasıyla birlikte devamında üçüncü organize sanayimizin de gelişmesini sağlayıp dört bin kişiye iş imkânı sağlayacağız. 
Huzuru diline dolayanlar bilsin ki eğer bir evde iş yoksa aş yoksa orada huzur yoktur. Huzur lafla olmaz.
1872 KONUT YAPACAĞIZ 
Öyle 200-300 konut yapmayı vaadedip sonra çöp üzerine konut yapacağız diyerek insanları kandırmakla olmaz. Şimdi bizi iyi dinlesinler Ak Parti’nin ilk iktidar döneminde birinci etabını yaptığımız Toki’nin ikinci, üçüncü ve dördüncü etabını yapmak bizim işimiz. 300 konutla işi çözeceğiz diyenler iyi dinlesinler toplamda 1872 adet konut yapacağız. Yeter mi yetmez. Gerekirse belediyemize ait bir şirket kuracak konut yapma işini devam ettirecek ve özel sektörün önündeki tüm engelleri kaldıracağız. Erbaa’nın konut sorunu bitene kadar devam edeceğiz. Kim ev yapmak isterse yanında bizi bulacak. 
Algı çalışması yapanları korku sarmış. Artık gidici olduklarını anlamışlar. Toki’yi sadece konut edindirme olarak görmüyoruz. Burada bizim insanımız çalışacak burada istihdam olacak. 
BİZ ŞEFFAF BELEDİYE OLACAĞIZ DİYENLER NEREDE & YÜREĞİNİZ YETİYORSA BORÇ LİSTESİNİ ASIN DA GÖRELİM 

Seçimlerden önce ihalelere açık olacak, herşey canlı yayınlanacak hem de herkese açıklayacağız dediler. Göreve ilk geldikleri gün bir borç listesi astılar. Bizde her ay bu listeyi asacaklar diye bekledik. Ama 59 ay geçti halen bir liste asmadılar. Öyle zannediyorum ki o listeyi astığınızda belediyenin ön cephesi yetmeyecek. Biz sizi anlarız belediye binasının arka cephesini de kullanabilirsiniz. Ama biliyoruz ki o da yetmez binanın dört cephesini de kullanabilirsiniz yetmeyeceğini biliyoruz. 
Herkesle kucaklaşacak, dinleyecek ve kararları hep birlikte alacağız ve huzurun ne olduğunu onlara öğreteceğiz. 
BİZİM SINAVIMIZ ÇETİN OLUR 
Biz eğitimciyiz ve öğrencimize bir karne veririz. Şimdi seçim var ve halkımız siyasetçilere karne verecek. Ama biz eğitimciler karneyle çok haşır neşiriz. Not vermeden önce karnenin alt tarafında devamsızlık kısmı vardır. Bakıyoruz 59 ay görevde olmuş altmışa tamamlayacak güzel. Fakat bakıyoruz, bu 59 ayda 17 ay şehirde bulunmamış. Dolayısıyla bunun notların bakmaya falan gerek yok. Bu devamsızlıktan kaldı devamsızlıktan. Çünkü bunu millet soruyor. Millet diyor ki; bizim ona devrettiğimiz yeri kime bıraktın, kim vekalet etti daha önemlisi, vekalet süresince vekalet edenler ne üretti. 
Daha da önemlisi 17 dışarıda gezdin. İş proje peşinde koştuysan helal olsun diyeceğiz proje yok, iş peşinde koşmuşsan bu alanda Erbaa’ya getirilen bir şey yok. 
O yüzden buradan soruyoruz biz bıraktık ama sizde devamsızlıktan bırakacak mısınız? 
Erbaa’mıza kararınız hayırlı olsun uğurlu olsun. Bu arkadaşımıza güle güle diyoruz.


ASFALT ÜSTÜNE ASFALT DÖKEREK KENDİNİ CİLALAMAKLA BU İŞLER OLMAZ


Mahallemizin sorunlarını biliyoruz. Erbaa merkezinde ne varsa tüm mahallelerimizde kaldırım asfalt sorunu olmayacak. Öyle göstermelik beş santimlik asfaltlarla kendini cilalayıp gündem saptırmakla bu işler olmuyor. Erbaa israfa geçit vermeyecek. Erbaa dün döktüğü asfaltı bugün sökene geçit vermeyecek. Erbaa şu anda rögar kapaklarının nerede olduğunu bilmiyor. Şu anda rögar kapakları bulma aracı arıyorlar. Erbaa bunun da hesabını soracak. 
Bunlar 58 ay yattılar son iki ay sağa sola asfalt dökmeye çalıştılar ama onu da beceremediler. Ondan da sınıfta kaldılar.” Şeklinde konuştu.

Erbaa Sıcaklarından Biraz Olsun Serinletecek Orman Meyveli Parfe Tarifi? Erbaa Sıcaklarından Biraz Olsun Serinletecek Orman Meyveli Parfe Tarifi?

Muhabir: Murat Berber Kelkit Gazetesi (Özel)