Ak Parti Erbaa Belediye Başkan Aday Adayı Göksen Tokatlıoğlu yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Neden aday adayı oldum, yerel yönetici, makam, mevki, kazanç, itibar ve imtiyaz gibi sufli emellere prim vermeden; suni problemlere, iftiraya, hile ve yalana meyletmeden feragat ruhuyla şehrine ve şehrinde yaşayan tüm canlılara hizmet etmekle mükelleftir.  Daima her şeyin daha iyisi olacağına dair ümidini canlı tutar. “Bir işten yorulduğun zaman başka bir işe koyul”

İlahi buyruğunun şiarıyla hareket etmeyi tercih eder. Belediyecilik şehrül emin sıfatının sırrını kaybetmeden, zulme karşı çıkmanın, adalet ve iyilik gayretinin, hayrı yaymanın, her sorunda çözüm üretmemin, halka hakikate hizmet etmenin araç olması hasebiyle anlayışımız olduğu için yol haritamızdır.

Yerel idareci yaşadığımız şehrin, memleket manzarasının ağlayan yüzüne, sızlayan kalbine çözüm arayan gözlerine bakıp, Akif’in dizeleriyle “Çalışmak! Başka yol yok, hem nasıl? Canlarla, başlarla” adanmışlığıyla gayret etmenin bir yol olduğunu bilendir.

Bizim için şehrin hizmet etmek, kendinden fazla vatandaşını düşünmek, onun derdiyle dertlenmek, sıkıntılarını çözmeye çalışmaktır.

Belediyecilik anlayışımızda ruh olmazsa olmaz ruhsuzluk marazdır. İşte bu ruhla şehrin tümünün profilini çıkarıp çıkarıp her alanda çözüm üretmek, daha iyi yaşanabilir bir şehir olmak arzusu ve niyetiyle aday adayı oldum.  Erbaa’mızın iklim, coğrafi ve fiziki pozitif durumunun bilincinde olup, istihdam noktasındaki geniş alanın farkında olduğum için aday adayı oldum.

Verimli topraklarımızın İstanbul’dan Iğdır’a bağlayan şehirler arası yolun getirisini nasıl pozitif projeler üreteceğimizin farkında olduğum için, gençlerimize bu ruh ile geleceğini inşa etmek vatana millete faydalı nesiller yetiştirmesine destek olmak arzusu ve azmiyle aday adayı oldum.

Şehir yöneticileri, kurumları, mimari yapısı, mekânları, havası, suyu ve insanlarıyla hayat merkezidir.

Şehrül Emin demek

Şehri ve içinde yaşayanları emanet bilmek, bu emanete ihanet etmemek güvenilir olmaktır. Hz. Ömer gibi Adil, Hz. Ebu Bekir gibi Sadık, Hz. Ali gibi vefalı ve yiğit olmaktır. Yaşadığın şehre ve halkına hizmet ederken hakka hizmet ettiğini bilen olmaktır.

Sevilmek, sayılmak, hissedilmektir, hissetmektir.

Şehrül Emin olmak hak pişirmek, hak dağıtmak, hak gözetmektir.

Erbaa'da Bugün (09.05.2024) Vefat Edenler Erbaa'da Bugün (09.05.2024) Vefat Edenler

Şehrül emin olmak, şehrinden emin olan, kendinden emin olandır.

Şehrül emin olmak, kaldırımlar dahil kırık taşları, evcil hayvanların dağıttığı çöp torbalarını, şehrin trafiğini görüp çözüm üretmektir.

Şehrül emin olmak, halkına kulak vermeni yarasına merhem olan bağımlılık tuzağına düşen çocuklarımızın yarasına merhem olmaktır.

Sadece alt yapı, üst yapı, kanalizasyon, su işleri gibi asli görevler değil, öğrencisini okutamayan velinin, hastasını hastaneye götüremeyen garibin yanında olmak demektir.

Yaşlının, dulun, yetimin velhasıl şehirde adaletin, eğitim, kültür ve sosyal işlerin hepsini yöneten bilgilendiren kurumları harekete geçiren olmaktır.

Erbaa ve Erbaa’da yaşayanların her alanda her konuda mutlu gününde ve mutsuzluğunda yanında olmak demektir” ifadelerine yer verdi.

Murat Berber Kelkit Gazetesi (Özel)

Editör: Muhammed Özkan