AK Parti Erbaa Belediye Başkan adayı Ömer Çetin konuşmasında “İlçemizde işsizlik oranını azaltmak için Organize Sanayi Bölgemize yeni fabrikaların açılması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Hükümetimizin en çok önem verdiği istihdam alanlarından biri olan Organize Sanayi Bölgeleri, kurulduğu bölgenin ve ülkemizin kalkınmasında önemli roller üstlenmiştir. Bizlerde Erbaa'mızda kurulan Organize Sanayi Bölgesinde bugün itibariyle yaklaşık 7000 kişiye iş imkanı sağlanmaktadır. 1.Etap fabrikaları bitmiş olup 2.Etap fabrikalarının kuruluş aşamaları devam etmektedir. 2. Etap fabrikalar kurulduğunda ilave 2500 kişiye iş imkanı daha sağlanmış olacak. Erbaa Organize Sanayi Bölgesi 3. Etabı da bakanlığımız tarafından onaylanmıştır. 3. Etap bittiğinde 3000 kişilik bir istihdam alanı daha oluşacaktır.”dedi.
ORTA ÖLÇEKLİ SANAYİ
Ömer Çetin konuşmasında şunları söyledi “Gelişen ve büyüyen Erbaa'mızın Küçük Sanayi Alanında bulunan işyerleri yetmemekte, yeni işyerlerine ihtiyaç hâsıl olmaktadır. 200 adet yeni işyerinin yapılabileceği Orta Ölçekli Sanayi Sitesini Erbaa'ya kazandıracağız. Yapılacak Orta Ölçekli Sanayi ile birlikte yeni istihdam alanları oluşacak, aşımızı, işimizi ve Erbaa'mızı daha da büyüteceğiz.
Yine ilçe ekonomimize önemli katkılar sağlayan Erbaa Küçük Sanayi Sitemiz Uluslararası D100 Karayolu üzerindeki en önemli sanayi merkezlerinden birisidir. Burayı daha etkin bir hale getirmek ve işletmelerin faaliyetlerini daha rahat gerçekleştirmesini sağlamak adına Sanayi Bakanlığı ve Karayolları ile işbirliği yaparak "Erbaa TIR Parkı" oluşturacağız. Sanayi bölgesinde yapacağımız altyapı ve üst yapı çalışmaları ile bölgenin kalkınmasına fayda sağlamayı hedefliyoruz. Ayrıca sanayi sitemizin hemen güneyinde bulunan çamlık alanda peyzaj ve oturma alanları düzenlenerek sanayicilerimiz için bir yaşam alanı oluşturulacaktır.”

TARIM ARAŞTIRMA MERKEZİ

Erbaa'da İş İmkanları Çeşitleniyor: Bölgede Açık Pozisyonlar Mevcut Erbaa'da İş İmkanları Çeşitleniyor: Bölgede Açık Pozisyonlar Mevcut

“Erbaa ovasının verimli toprakları için tarım araştırma merkezi kuracağız. Toprağın kalitesini yükselten, tarımsal Üretimi kayıt altına alan ve geliştiren iyi tarım uygulamalarını yaygınlaştırmak için üreticimizin yanındayız. Toprak Analiz Merkezini kuracağız. Erbaa bulunduğu konum itibariyle verimli topraklara sahiptir. Tarımsal alanda marka değeri oluşturmak, yerli üretimi arttırmak ve çiftçiyi kalkındırmak adına sertifikalı tohum desteği verilmesi planlanmaktadır. Sertifikalı tohum projesi ile Sertifikalı tohum, fide, fidan kullanımı yaygınlaştırılırken, yeni tarım ile teknik ve teknolojileri eğitiminin verilmesi planlamaktadır.” İfadelerine yer verdi.

Muhabir: Hüsamettin Akçay Kelkit Gazetesi (Özel)