Belediye Başkanı Adayı Ömer Çetin mahalle mitinginde yaptığı konuşmada “Erek Mahallemizin büyük bir bölümünü ekibimizle birlikte kapı kapı gezdik. Onlarla hasbihal ettik. Geçmiş 5 yılı değerlendirdik. Gelecek 5 yıla dair bir ufuk çizdik. Bakıyorum bugün kapısını çaldığımız, temas ettiğimiz, iletişim kurduğumuz, ablalarımız, bacılarımız karşımızda, amcalarımız, dedelerimiz, ninelerimiz, karşımızda velhasıl erek karşımızda, bakıyoruz karşımızda farkı partiden, farklı ideolojiden arkadaşlarımız burada görüyorum ki Erbaa burada, Erbaa ittifakı burada. AK Parti eser belediyeciliğini ortaya koyuyor, AK Parti hizmet belediyeciliğini ortaya koyuyor. AK Parti gelecek hizmet gelecek. Bu alanda Erek Mahallesi sakinleri var, burada baskıyla gelen kimse yok, burada tehditle gelen yok. Ne yaparsanız yapın hangi baskıyı kurarsanız kurun hangi tehdidi ederseniz edin Erek Mahallesinin oluşturduğu şu topluluğu, şu güzelliği, şu tabloyu oluşturamayacaksınız. Bu yönüyle Erek Mahallesi sakinlerine yürekten teşekkür ediyorum” dedi. 


Başkan Adayı Çetin konuşmasını “Kıymetli hemşerilerim projelerimizi hazırladık. Vatandaşlarımıza ulaştırmaya devam ediyoruz.  Tam 45 proje ile vatandaşlarımızın huzuruna çıktık. Gelecek 5 yılda neler yapacaklarımızı tek tek orada anlattık” sözleri ile sürdürdü.
Erbaa’da konut ihtiyacının arttığını dile getiren Çetin “Biliyorsunuz Erbaa’mızda konut ihtiyacı çok yüksek bunu TOKİ üzerinden gidereceğiz. AK Parti Belediyeciliğin de birinci etap TOKİ Erbaa’mıza geldi. Erbaa’mıza AK Parti Belediyeciliğimiz getirdi. Sonra TOKİ’den hiç söz edilmedi. 5 yıldır Erbaa’da TOKİ yok. Biz göreve geldiğimizde TOKİ’nin 2’inci etabını 3’üncü etabını ve 4’üncü etabını yapacağız toplamda 1872 konutumuzu, Erbaa ile buluşturacağız. Buda yeterli değil belediye iştiraki ile bir şirket kuracak, onun üzerinden ucuz maliyetine konut yapacağız. Konut ihtiyacı olan vatandaşlarımızla biz buluşturacağız. Sonra insanlarımızın yapmış olduğu konutlarda onların önüne her hangi bir engel koymayacağız. Etrafta bununla ilgili varsın olsun  olumsuz algı yapmaya çalışsınlar. Varsın bizimle ilgili karalama yapsınlar. Varsın onlar desin ki Ömer Hoca gelecek inşaat sektörü bitecek. Külliyen yalan biz göreve geldiğimizde inşaat sektörünün önünü sonuna kadar açacağız. İnşaatla uğraşanlara biz destek olacağız. Erbaa’da 7/24 keser sesi susmayacak” dedi.


Başkan Karagöl’ün Erek Mahallesine uğramadığına dikkat çeken Çetin “5 yıl önce geldiler burada konuştular Erbaa’yı birlikte yöneteceğiz dediler.  Bugün evlere tek tek sordum 5 yıl içinde mevcut başkan bu bölgeye uğradı mı hani birlikte yönetecektik ya, hani sizlerle birlikte istişare edecekti. Uğramamış haberi yok uğramış olsaydı Erek Mahallesinin sorunlarını bilir. Erek’te çözüm üretirdi.  Başkalarına laf yetiştirmek yerine yaptığı çözümleri anlatırdı. Çözüm üretti mi hayır, hizmet varmı? Hayır Erek’e uğramış mı? Uğramamış neden mi tam 59 ay görevde kaldı görevde kaldığı 59 ayın 17 ayını izinde kullandı” dedi. 
Erbaa Radyo Televizyonunda adayların katıldığı programa katılım sağlamayan Karagöl’ü eleştiren Çetin, “ERT Tv’de canlı yayın yaptık orada bir fırsat sunuldu. ERT onlara ve biz bir fırsat sundu. Ve dedi ki 5 yıl ne yapmak istiyorsunuz. Gelin burada Erbaa’ya VE Erbaalı ya anlatın ya da 5 yıl ne yaptın meydan da anlatamadın burada anlat dediler. Herkes ordaydı bizde katıldık görüşlerimizi ifade ettik. Ama 1 koltuk boştu gelemez cevap veremez çünkü söylediği her şey ağabeylerinin söyledikleri sözler birilerinin eline tutuşturduğu yazı bari canlı yayında gel bu millete 5 yılda ne yaptığını anlat” diye konuştu.

Milletvekili Bulut ve Başkan Yazıcıoğlu Bakan Yerlikaya İle Görüştü! Milletvekili Bulut ve Başkan Yazıcıoğlu Bakan Yerlikaya İle Görüştü!

Muhabir: Murat Berber Kelkit Gazetesi (Özel)