Kentte gün boyunca devam eden kar yağışı, bölgedeki yolları beyaza bürürken, özellikle Ağrı-Doğubayazıt kara yolunda görüş mesafesinin zaman zaman sıfıra kadar düştüğü belirtildi. Bu nedenle yolda ilerlemek güçleşti ve onlarca araç yolda mahsur kaldı.
Yoğun kar ve tipinin etkisiyle TIR’lar ve yolcu otobüsleri dahil birçok araç yolda ilerleyemeyince, kara yolunda uzun araç kuyrukları oluştu. Sürücüler, dondurucu soğuk hava şartlarında beklemek zorunda kaldı. Bazı araçlar karla kaplanan yolda kayarak durmak zorunda kalırken, yolun açılması için ekiplerin çalışmaları devam etti. Karayolları ve jandarma ekipleri, bölgede yol güvenliğini sağlamak ve trafiği kontrollü şekilde yönlendirmek için çalışma yürütüyor.
Mahsur kalan sürücüler ve yolcular, ekiplerin müdahalesini beklerken, araç içinde ısınmak için tedbir aldı. Bazı sürücüler cep telefonlarıyla durumlarını bildirdi, bazıları ise yoldaki bekleyiş sırasında ekiplerin kar küreme ve tuzlama çalışmalarına yardımcı oldu. Yetkililer, sürücüleri zorunlu olmadıkça yola çıkmamaları konusunda uyarırken, acil durumlar için ekiplerin bölgede hazır bekletildiğini aktardı.
Karayolları ekipleri, yolun trafiğe açılması için tuzlama ve kar küreme çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor. Jandarma ekipleri ise araçların güvenli şekilde park edilmesi ve trafik akışının düzenlenmesi için kontrol noktaları oluşturdu. Bölgedeki meteoroloji verilerine göre kar yağışının bir süre daha devam etmesi bekleniyor. Bu nedenle yetkililer, sürücülerin dikkatli olmalarını, araçlarında zincir bulundurmalarını ve mecbur kalmadıkça seyahatlerini ertelemelerini önerdi.
Güvenlik güçleri, yol açma çalışmalarının tamamlanmasının ardından trafiğin normale dönmesi için yoğun çaba sarf ediyor. Bölgedeki olumsuz hava koşullarının giderilmesiyle birlikte yolun tekrar kullanıma açılması bekleniyor.





