Rehber Mehmet Daşdemir eşliğinde zirveye ulaşan dağcıların saçlarının kırağı tuttuğu görüldü. Yerli ve yabancı dağcıların önemli rotaları arasında yer alan Ağrı Dağı’nda, son günlerde etkili olan yağışların ardından hava sıcaklıkları da önemli ölçüde düştü. 5 bin 137 metre yüksekliğindeki zirveye ulaşmak isteyen dağcılar, dondurucu soğuk ve zorlu hava koşullarıyla mücadele etti.

Rehber Mehmet Daşdemir’in öncülüğünde tırmanışa geçen 5 kişilik grup, zirve yolculuğu sırasında hava sıcaklığının sıfırın altında 30 dereceye kadar düşmesi nedeniyle güçlük yaşadı. Sert hava koşullarına rağmen tırmanışını sürdüren grup, bugün Ağrı Dağı’nın zirvesine ulaşmayı başardı.

Dağcıların Saçları Kırağı Tuttu

Zirveye çıkan dağcıların karşılaştığı soğuk hava, görüntülerine de yansıdı. Dondurucu sıcaklık nedeniyle grubun saçlarının kırağı tuttuğu görüldü.

Tırmanış sırasında hava koşullarının son derece ağır olduğunu belirten rehber Mehmet Daşdemir, zirvede yaptığı açıklamada, “Bugün 17 Ağustos 2026, Ağrı Dağı'nın zirvesindeyiz. Hava çok kötü, her an, her şey olabilir. Hava çok aşırı kötü. Sonunda zirve yapmayı başardık” dedi. Zorlu hava şartlarına rağmen 5 kişilik dağcı grubunun Ağrı Dağı’nın 5 bin 137 metrelik zirvesine ulaşmasıyla tırmanış tamamlandı.

Silahlı Olaylarda Öldürülen Çocuklar İçin Yürüyor
Silahlı Olaylarda Öldürülen Çocuklar İçin Yürüyor
İçeriği Görüntüle

Kaynak: DHA