Kanal tedavisi, dolgu, diş taşı temizliği, çürük tedavisi, diş çekimi, protez ve yirmilik diş ameliyatı gibi işlemler, hastaların ağrı duymadan tamamlanması amacıyla genel anestezi yöntemiyle yapıldı. Hastanenin 2024 Mayıs ayından itibaren genel anestezi uygulamasına başladığını belirten Başhekim Masum Ekinci, “2024’te merkez statüsünden hastane statüsüne yükseldik. Bu sayede genel anestezi altında belirli diş tedavilerini yapabilir hale geldik. Hastalarımız uyutulduğunda, birden fazla tedaviyi tek seansta tamamlayarak taburcu edebiliyoruz. Örneğin, bir hastanın birden fazla kanal tedavisi, dolgusu veya diş çekimi varsa hepsini aynı anda yapabiliyoruz” dedi.
Genel anestezi sayesinde hastaların tedavi sırasında ağrı hissetmediğini vurgulayan Ekinci, “Bu tür uygulamalar özel hastanelerde yüksek maliyetlerle yapılmakta. Ancak biz hastanemizde bu hizmeti ücretsiz ve kaliteli şekilde sunuyoruz. Şu anda iki ameliyathane odamız ve beş yatak kapasitemizle hizmet veriyoruz. Tedavi sonrası hastalarımız yataklı serviste dinlendirilip taburcu ediliyor. Özellikle diş hekiminden korkan çocuklar ve ağız açmada güçlük çeken hastalarımız için bu yöntem çok faydalı oluyor. Hastamız uyurken hiçbir ağrı hissetmiyor, doktorlarımız da rahat çalışabiliyor” diye konuştu.
Tedavi olan 4,5 yaşındaki Defne’nin ablası Esra Sezgin, “Kardeşimin diş çürükleri ve ağrıları vardı, genel anestezi ile tedavi edilebileceğini öğrendik. Yaklaşık yarım saat süren işlemden sonra ağrıları geçti ve çok rahatladı. Burada devlet hastanesinde tüm işlemler ücretsiz yapıldı, dışarıda çok yüksek maliyetlere katlanmamız gerekirdi” ifadelerini kullandı.