Olay, 8 Mart 2024'te saat 23.30 sıralarında Konak ilçesinde, Konak Üst Geçidi yakınlarında meydana geldi. Aynı yemek şirketinde çalışan O.T ile kızı İ.A, 'Dünya Kadınlar Günü' nedeniyle gittikleri eğlence mekanında dönerken dinlemek için bir banka oturdu. Burada O.T ile kızı İ.A, bir hastanede veri giriş memuru olan Yunus Y.'ın bıçaklı saldırısına uğradı. Yaşanan arbedede anne ve kızı vücutlarının çeşitli yerlerinden, Y.Y da bacağından yaralandı. Çevredekilerin ihbarıyla bölgeye gelen sağlık ekipleri, anne ile kızını, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Tedaviye alınan yaralılardan İ.A, kurtarılamadı. İ.A, olaydan bir gün sonra Torbalı ilçesindeki Ayrancılar Mezarlığı'nda toprağa verildi. Hastanedeki tedavisinin ardından gözaltına alınan Y., Cinayet Büro Amirliği'ne götürüldü. Y.Y, ilk ifadesinde alkollü olduğunu ve tartışmanın nedenini hatırlamadığını söyledi. Y., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.
'HANGİ KADININ BENİ BIÇAKLADIĞINI HATIRLAMIYORUM'
Y.Y hakkında İzmir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve 'Kadına yönelik kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianamede, sanık Y.'ın da ifadesine yer verildi. Alkollü bir mekanda arkadaşlarıyla beraber içki içtikten sonra eve gitmek üzere otobüs durağına doğru yürüdüğünü hatırladığını belirten Y, "Yürüdüğüm esnada bankta oturan 2 kadın gördüm. Yanlarına doğru gittim. Ancak ne sebeple gittiğimi hatırlamıyorum. Hatırladığım tek şey; kadınların yanına yaklaştığımda birinin beni sağ bacağımdan bıçaklaması oldu. Ancak hangi kadının beni bıçakladığını hatırlamıyorum. Sonrasında montumun cebinde taşıdığım bıçağı alarak kendimi korumak amacıyla karşımdakilere salladım. İsabet ettirip, ettirmediğimi hatırlamıyorum. Sonrasında yürüyerek biraz uzaklaştım ve sonrasını hiç hatırlamıyorum. Kendime geldiğinde ambulansın içindeydim. Üstümde bıçak taşımamın sebebi ise olaydan 2-3 ay önce gasbedilmemdi. Bu olaydan dolayı kendimi savunmak amacıyla bıçak taşımaya başladım" dedi.
Davanın 3'üncü duruşması, dün görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Y.Y, İ.A'ın annesi O.T, babası R.A ile taraf avukatları katıldı. Sanık Y.Y, savunmasında kendini korumak amacıyla karşılık verdiğini söyledi.
Söz verilen İ.A'ın annesi O.T ve babası R.A ise sanık Y.a en ağır cezanın verilmesini istedi. Ardından mahkeme heyeti kararını açıklayıp, sanık Y.Y'a, İlayda Alkan'ı öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, O.T'ı yaralama suçundan ise 18 yıl hapis cezası verdi.




