Aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan operasyonlarda, hırsızlık suçundan 14 yıl 8 ay 7 gün hapis cezası bulunan bir hükümlünün de aralarında bulunduğu 17 kişi ile ifadesi alınmak üzere aranan 15 kişi gözaltına alındı.

Yapılan uygulamalarda toplam 8 bin 229 kişi ve 3 bin 13 araç sorgulandı. Denetimlerde 5 tüfek, 3 tabanca, 3 kurusıkı tabanca, 46 bıçak, 126 adet sentetik ecza ve 7,5 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Sahte Araç Kiralama Tuzağı: 500 Bin Liralık Dolandırıcılık
Sahte Araç Kiralama Tuzağı: 500 Bin Liralık Dolandırıcılık
İçeriği Görüntüle

Uygulamalar kapsamında toplam 80 kişiye 289 bin 181 TL, 151 araca ise 819 bin 966 TL idari para cezası kesildi.

Öte yandan, 2 ayrı açıktan hırsızlık ile 1 iş yerinden ve kurumdan hırsızlık olayıyla ilgili yürütülen çalışmalarda 4 şüpheli yakalanarak, suça konu araç da ele geçirildi.

Kaynak: DHA