Çocuklara ormanların önemini, Orman yangınını önleme tedbirlerini anlatmaya fidan dikerek çevrelerimizi yeşillendirmeyi nasıl yapıldığı anlatıldı.

Kampanya kapsamında Erbaa Açı Koleji Anaokulu afacanlarının Erbaa Orman İşletme Müdürlüğü ziyaretinde İşletme Müdür Yrd. Cengiz Duman, İşletme Şefleri Gülşah Maden Duman ve Damla Tanrıverdi tarafından karşılanarak; Öncelikle ormancıların geleceğin ormanlarını oluşturmak için yaptıkları çalışmaları, çocukların yapması gerekenleri, gençlere ve ebeveynlere düşen sorumlulukların neler olduğuna dair bilgiler verildi.

Minik Afacanlar; Ormanlar hakkında merak ettikleri sorulardan;

Tohumlar nasıl fidana dönüşür, fidanlar ne zaman ve nasıl dikilir, fidanların büyümesi için ve ormanları korumak için neler yapılıyor, ormanlar doğada yaşayan hayvanları korur mu ? Orman yangını nasıl önlenebilir, nasıl meydana gelir, nasıl söndürülür ? sorularını yönelttiler.

İşletme Müdür Yrd. Cengiz Duman ise anlatımına; “Tohumların elde edilişinden başlayarak tohumların çimlenme ve gelişimini, ormanların nasıl korunduğunu yapılan çalışmalarla nasıl geliştirildiğini, fidan dikimini, dikilen fidanlarla çoğalan ormanların doğada yaşayan hayvanları nasıl koruduğunu, orman yangının önleme tedbirlerini çeşitli örneklerle anlatarak yangına müdahale eden alev avcılarını ve müdahale araç ve gereçlerini tanıttı.

Anlatımının devamında, Yeni fidanlar dikip ormanlarımızı koruyup gelişmesini sağlarsak “ İnsanlar, ağaçlar ve kuşlar daha yeşil, sağlıklı ve mutlu hayat yaşarlar” diyerek ormanları korumanın ve sevmenin önemini vurgu yaptıktan sonra Afacanlara Orman dostları orman yangını çizgi filmi izletildi.

Ardından Afacanlarla birlikte Kampüs içerisinde fidan dikimi gerçekleştirilerek Yangın Müdahale araç ve gereçleri tanıtılarak yangına müdahalede uygulamalar gösterildi.

Ziyaretin sonunda minik afacanlara çeşitli hediyeler verildi.

Erbaa Sıcaklarından Biraz Olsun Serinletecek Orman Meyveli Parfe Tarifi? Erbaa Sıcaklarından Biraz Olsun Serinletecek Orman Meyveli Parfe Tarifi?

Muhabir: Sabriye Er Kelkit Gazetesi (Özel)