‘Resmi belgede sahtecilik’ suçundan aranan çiftin, Seyhan ilçesindeki bir villada saklandığı belirlendi. Operasyonun ardından gözaltına alınan A.S. ve A.S., işlemlerinin tamamlanması sonrası cezaevine gönderildi.
İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlülerin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı. Ekiplerin yürüttüğü araştırmada, ‘Resmi belgede sahtecilik’ suçundan 208 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan A.S. ile aynı suç kapsamında 89 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan eşi A.S.’nin izine ulaşıldı.
Polis ekipleri, uzun süre firari olarak aranan çiftin saklandığı adresi belirlemek için çalışma yürüttü. Yapılan araştırmalar sonucunda A.S. ve A.S.’nin, Seyhan ilçesi Mekan Mahallesi’nde bulunan bir villada saklandıkları tespit edildi.
Adresin belirlenmesinin ardından ekipler tarafından villaya operasyon düzenlendi. Gerçekleştirilen baskında, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan A.S. ile A.S. yakalanarak gözaltına alındı.
Polis ekiplerinin yaptığı araştırmada, firari çift hakkında ‘Karşılıksız çek düzenleme’ suçundan toplam 5 milyon 200 bin lira idari para cezası bulunduğu da belirlendi.
Gözaltına alınan A.S. ve A.S.’nin emniyetteki işlemleri tamamlandı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen çift, buradaki işlemlerin tamamlanmasının ardından cezaevine gönderildi. Polisin, haklarında kesinleşmiş hapis cezaları bulunan hükümlülerin yakalanmasına yönelik çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.





