Ramazan Bayramı tatili yaklaşırken vatandaşlar bankaların tatil sürecindeki çalışma durumunu merak ediyor. 9 günlük resmi tatil takviminde yer alan 8-9 Nisan tarihlerinde idari izin uygulanacak olsa da bankalar özel sektör statüsünde bulunduğu için tam kapanış olmayacak. Peki bayram tatilinde bankalar ne zaman açık olacak, ne zaman kapalı olacak?

Bayram tatilinin 9 güne uzatılması sonrası bankaların açık kalacağı günler ve çalışma saatlerine ilişkin merak edilenleri kapsamlı bir şekilde haberimize derledik.

Banka Çalışma Saatleri ve Durumu

8 Nisan Cuma günü bankalar normal mesai saatleri içerisinde hizmet verecek.

9 Nisan Cumartesi günü ise bankalar yarım gün hizmet verecek, öğle saatlerinden sonra kapanacak.

10-12 Nisan tarihleri arasında tam gün tatil uygulanacağından banka şubeleri kapalı olacak.

Ankara'da Tır Lastiği Faciası: Niksarlı Genç Hayatını Kaybetti Ankara'da Tır Lastiği Faciası: Niksarlı Genç Hayatını Kaybetti

13 Nisan Çarşamba günü bankalar norma çalışma düzenine dönecek.

Dijital Bankacılık Avantajı

Banka şubelerinin kapalı olduğu günlerde dijital bankacılık kanallarından yararlanmak mümkün. ATM'ler, internet şubesi, mobil uygulama, telefon bankacılığı gibi kanallar 7/24 kesintisiz hizmet verecek.

Vatandaşların acil nakit ihtiyaçları için bu dijital çözümlere başvurmaları öneriliyor. Özellikle havale, EFT, kredi kartı ödemeleri gibi rutin işlemler için tatil günlerinde dijital bankacılık avantajlarından faydalanmak mümkün.

Muhabir: Sabriye Er Kelkit Gazetesi (Özel)