Anadolu kültürünü gelecek kuşaklara aktarmayı hedefleyen Şenol, "Gençlerimize folklorik ürünleri tanıtmak ve kültürümüzü yaşatmak amacıyla burayı açtık. Ziyaretçilere tamamen ücretsiz hizmet veriyoruz, buraya gelmeleri bizim için büyük bir mutluluk" dedi.
Emekli elektrik idaresi çalışanı Ahmet Şenol, Türkiye genelindeki gezileri sırasında yerel kültürlere ait objeler ve figürler biriktirdi. Bu süreçte birçok ilde sergiler açarak halk kültürünün tanıtımını üstlendi. Topladığı 2 binin üzerindeki kültürel ürünü evinde sergileyen Şenol, müzesini yaklaşık 3 aydır ücretsiz olarak ziyaretçilere açıyor. Şenol, gençlere kültürel değerleri aktarmayı amaçladığını belirtti ve günlerinin büyük kısmını müzede geçiriyor.
"Anadolu kültürünü gelecek kuşaklara aktarmak için bu müzeyi kurduk," diyen Şenol, "Evimin alt katında yaklaşık 70 metrekarelik bir alanda, raflarla birlikte toplamda 140 metrekarelik bir sergi alanı oluşturduk. 25 yıl boyunca topladığım halk kültürü örneklerini burada sergiliyoruz. Milas ve Bodrum belediyelerinden yer tahsisi talep ettik ancak destek alamadık, bu yüzden kendi imkanlarımızla bu alanı oluşturduk. Şu ana kadar birçok sanatçı ve eğitimci müzemizi ziyaret etti. Özellikle okulların açılmasıyla birlikte Milli Eğitim Müdürlüğü buraya öğrenci kafileleri gönderecek" şeklinde konuştu.
Şenol, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hem folklorik ürünleri tanıtmak hem de kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarmak için buradayız. Müzemiz tamamen ücretsiz. Ziyaretçilerin ürünlerimizi görmesi bizim için büyük bir mutluluk. Anadolu evlerinin aksesuarlardan tarım araçlarına kadar birçok ürünü burada sergiliyoruz. Türkiye'nin tüm illerini gezerek Hakkari'den kıl çadırı, Gaziantep'ten bakır kazan, Yozgat'tan süpürge, Bolu'dan kaşık, İzmir'den nazar boncuğu, Ankara'dan el sanatları ürünleri ve Konya'dan semazen figürleri topladık. Sergiler düzenlemek yerine bu çalışmayı yapmayı tercih ettim. Ayrıca halk kültürü hakkında yazdığım kitaplar ve İngilizce sözlüğüm de mevcut" ifadeleri kullanıldı.




