Bodrum Yarımadası'nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Geyik ve Mumcular Barajlarının kuruması ve bu nedenle DSİ tarafından kapatılması üzerine bölgede önemli bir su açığı ortaya çıktı. Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) ekipleri vatandaşların temel ihtiyacı olan içme ve kullanma suyunun yetersiz kalması nedeniyle daha önceden projeleri hazırlanmış ve acil durumlarda uygulamaya konulması planlanan çalışmaları hayata geçirdi.

Şehit Jandarma Astsubay Mehmet Gündüz için Mevlid-i Şerif Programı Düzenlendi Şehit Jandarma Astsubay Mehmet Gündüz için Mevlid-i Şerif Programı Düzenlendi

ÇALIŞMALAR 17 GÜNDE TAMAMLANDI

Bu kapsamda 17 gün önce başlanan ve Bodrum'a ek su sağlaması planlanan çalışmalar kapsamında bölgenin kısa vadede içme suyu sorunun çözümü için 2 bin 700 metre içme suyu hat imalatı, 1450 metre enerji nakil hattı, 5 ayrı noktada 265 metre derin kuyu sondajı, yüksek verimlilikte yeni nesil terfi merkezi, 100 metreküp kapasiteli su deposu ve 5 kuyu binası montajı yapıldı. Böylelikle 72 bin kişinin ihtiyacını karşılayacak ek su kaynağı sağlanarak, sisteme kazandırıldı. Bulunan bu suyla Datça, Köyceğiz ve Kavaklıdere'nin nüfusu kadar kişinin su ihtiyacı karşılanabileceğe belirtildi. Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin Bodrum'da ek su sağlama çalışmalarının hayata geçirilmesi için MUSKİ Genel Müdürlüğü'ne 110 milyon TL'lik bütçe aktarıldığına da belirtildi.

Editör: HABER MERKEZİ