Uyuşturucuyu başka bir araca aktarmaya çalışan 2 şüpheli tutuklandı.

Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapmak üzere gelen bir TIR’ı şüphe üzerine X-ray taramasına yönlendirdi. TIR, Kapalı Devre Kamera Sistemleri (CCTV) ile takibe alındı.

Takip sırasında TIR sürücüsü aracı boş bir alana park etti. Kısa süre sonra gümrük işlemleri tamamlanmış başka bir TIR'ın şüpheli aracın yanına yanaşması üzerine ekipler harekete geçti. İki araca da müdahale edildi.

Marmaris Açıklarında Yunus Sürüsü Görüntülendi
Marmaris Açıklarında Yunus Sürüsü Görüntülendi
İçeriği Görüntüle

Yapılan detaylı aramada, takibe alınan TIR’ın sağ ve sol duvar döşemelerine gizlenmiş ve sürücüye ait evrak çantasında saklanan 51 kilo uyuşturucu madde bulundu. Söz konusu maddenin, Ankara Gümrükler Muhafaza Kriminal Laboratuvarı'nda yapılan analiz sonucunda yeni nesil sentetik kannabinoid olduğu belirlendi.

Uyuşturucuların, gümrük işlemleri tamamlanan diğer TIR’a aktarılmak istendiği tespit edilirken, iki sürücü gözaltına alındı. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Kaynak: DHA