Olay, YK'nın 21 Mart'ta emniyete başvurmasıyla ortaya çıktı. İlanda bulunan daireler için satıcılarla iletişime geçen YK, yapılan açıklamalarda şüphelilerin banka hesabına para aktardığını söyledi. Ancak satıcılar ortadan kayboldu.
Operasyon ve Gözaltılar
Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, YK'nın ihbarı üzerine şüphelilerin kimliklerini belirlemek için çalışma başlattı. Yapılan bulgular sonucunda Hatay, Şanlıurfa, Gaziantep ve Adana'da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda 7 şüpheli yakalandı. Hatay ve Adana'da şüpheliler İstanbul'a dönüşürken, Gaziantep ve Şanlıurfa'da bulundukları yerlerde faaliyetlerde bulunuldu.
Şüphelilerin Yöntemi
Şüphelilerin, 'sazan sarmalı' olarak bilinen dolandırıcılık bölgelerinde belirlendi. Mağdurlara, aynı daireyi isteyen başka kişilerin olduğunu belirttikleri paralarını hesaplarına havale ettirdikleri ve elde ettikleri paralarla kripto para alarak kayıplara karıştıkları tespit edildi.

Tutuklamalar ve Soruşturma
Asayiş Şube Müdürlüğü'nde şüphelilerin daha önce sorgulanan suç kayıtlarının olduğu öğrenildi. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden AB (20), MD (19), HHK (19), M.Ö. (40), SE (33) ve SA (48) tutuklanırken, MK isimli şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.





