Konak Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan, bayramın ruhuna uygun olarak makam koltuğunu, özel gereksinimli öğrenciler Salihcan Özganim (9) ve Arel Erdoğan’a (11) devretti. Bu anlamlı buluşma, yalnızca çocuklara unutulmaz bir anı sunmakla kalmadı; aynı zamanda kapsayıcı bir toplum vizyonuna da güçlü bir mesaj verdi.
Bayramın En Güzel Hediyesi: Fırsat ve İlgi
Konak Necatibey İlkokulu’nun özel eğitim sınıfında öğrenim gören Salihcan ve Arel, 23 Nisan kapsamında düzenlenen etkinlik çerçevesinde Konak Kaymakamlığı’na davet edildiler. Etkinlik, Necatibey İlkokulu ile Türkiye Beyazay Derneği İzmir Şubesi’nin ortaklaşa yürüttüğü bir sosyal farkındalık çalışması olarak hayata geçirildi. Kaymakam Görgülüaslan, öğrencileri makamında samimi bir şekilde karşılayarak onlara hem 23 Nisan'ı kutladı hem de devlet yönetimine dair farkındalık kazandıracak keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Bu özel an, çocukların sosyal yaşama katılımı ve kendilerini ifade etme becerilerinin desteklenmesi adına önemli bir fırsat oldu.
Hayaller Kaymakamlık Koltuğunda Anlatıldı
Etkinlik boyunca öğrencilere, onların bireysel gelişimlerini ve ifade özgürlüklerini destekleyecek özel bir ortam sunuldu. Öğretmenleri ve dernek yetkilileri, konuşma becerilerinde sınırlılık yaşayan çocuklara duygularını dile getirmeleri için destek sağladı. Kaymakam Görgülüaslan, "Kaymakam olsaydınız neler yapmak isterdiniz?" sorusunu yönelterek çocukları hayal kurmaya ve hayallerini paylaşmaya teşvik etti. Salihcan ve Arel, kendi iç dünyalarını ifade ederken; sevdikleri şeylerden, yapmak istedikleri sosyal etkinliklerden ve çocukların mutlu olabileceği bir dünyanın nasıl olması gerektiğine dair düşüncelerinden söz etti. Çocukların verdiği samimi cevaplar hem duygulandırdı hem de düşündürdü.
Eğitimde ve Toplumda Eşitlik Vurgusu
Okul Müdürü Aslı Esra Kaplan, etkinlik sonrası yaptığı açıklamada, 23 Nisan’ın sadece bir bayram değil, aynı zamanda tüm çocukların eşit haklara sahip olduğu gerçeğini hatırlatan özel bir gün olduğunu vurguladı. Kaplan, “Bu etkinlikle, özel gereksinimli çocuklarımızın da toplumun aktif ve değerli bireyleri olduklarını vurgulamak istedik. Onların hayal dünyalarını ortaya koyabildikleri ve kendilerini ifade edebildikleri her an, eğitimde fırsat eşitliğine dair güçlü bir adım demektir” dedi. Ayrıca, bu buluşmanın çocuklar üzerinde olumlu etkiler bıraktığını ifade eden Kaplan, “Öğrencilerimiz için çok kıymetli bir deneyim oldu. Onların gözlerindeki sevinci görmek hepimiz için büyük bir mutluluktu. Sayın Kaymakamımızın çocuklarımıza gösterdiği samimi ilgi, onları dinlemesi ve fikirlerini önemsemesi çocuklarımızın özgüven gelişimi açısından da oldukça değerliydi. Bu içten yaklaşım için kendilerine teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.
Toplumsal Farkındalık ve Sevgiyle İnşa Edilen Bir Gelecek
23 Nisan’ın sadece sembolik bir koltuk devri değil; çocukların eşitliğini, değerini ve potansiyelini kabul eden bir vizyonla kutlanması, Konak’ta örnek bir uygulamayla hayata geçmiş oldu. Bu anlamlı gün, engellerin sevgiyle aşıldığını, her çocuğun hayallerini paylaşmaya ve gerçekleştirmeye hakkı olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Bu tür etkinliklerin artırılması, kapsayıcı ve duyarlı bir eğitim ortamı oluşturulması adına büyük önem taşıyor. Konak Kaymakamlığı’nın bu yaklaşımı ise, çocukların hayallerine inanan, onları toplumun eşit bireyleri olarak gören bir yönetim anlayışının en güzel örneklerinden biri olarak öne çıkıyor.