17 Temmuz 2010 tarihinde Doğanköy Mahallesi’nde Niyazi Aslan, başından silahla vurulduktan sonra yakılmış halde bulunmuştu. O dönemde yürütülen soruşturmadan sonuç alınamayınca dosya rafa kaldırılmıştı.

Malkara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Jandarma Komutanlığı bünyesindeki JASAT ekipleri cinayet dosyasını yeniden ele aldı. Yapılan detaylı araştırmalar sonucunda cinayet şüphelilerinin İ.A. (69), S.A. (48), Y.A. (44), H.İ.A. (67) ve Y.K. (57) olduğu belirlendi. İncelemeler sırasında şüphelilerden İ.A. ve S.A.’nın zaman içinde yaşamını yitirdiği ortaya çıktı.

Jandarma, operasyon için Edirne’nin Uzunköprü ilçesine yöneldi ve burada Y.A., Y.K. ve H.İ.A. gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından şüpheliler adliyeye sevk edildi. Mahkeme, Y.A. ve Y.K.’nın tutuklanmasına karar verirken, H.İ.A. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

JASAT ekiplerinin uzun süreli ve titiz çalışmaları, cinayetin üzerinden geçen 16 yıla rağmen şüphelilerin adalet önüne çıkarılmasını sağladı. Yetkililer, dosyanın yeniden açılması ve detaylı incelemeler sayesinde cinayetin çözülmesinin, benzer olaylarda kararlılıkla sürdürülen soruşturmalara örnek teşkil ettiğini belirtti.

Olayın aydınlatılması, Niyazi Aslan’ın ailesi ve yakınları açısından da büyük önem taşıyor. Yetkililer, zaman aşımına uğramış gibi görünen dosyaların, teknolojik ve yöntemsel gelişmelerle tekrar ele alınabileceğini vurguladı. Bu cinayet, Jandarma Suç Araştırma Timi’nin kararlı çalışmasının bir sonucu olarak çözülen örnek dosyalardan biri oldu.

Malkara’daki bu gelişme, uzun yıllar boyunca gizemini koruyan cinayetlerin, doğru ekip ve koordinasyonla aydınlatılabileceğini ortaya koydu. Adaletin geç de olsa yerini bulması, toplum nezdinde güvenin pekişmesine katkı sağladı.

Bursa’da Kurye Mahsur Kalan Çocuğu Kurtardı
Bursa’da Kurye Mahsur Kalan Çocuğu Kurtardı
İçeriği Görüntüle

Kaynak: DHA