6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraşlı depremlerde çok sayıda bina enkaza döndü, binlerce insan hayatını kaybetti. Bir çok insan da arama kurtarma ekiplerinin gayretiyle enkazdan kurtarıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri de depremin henüz ilk anlarından itibaren Hatay’a gitti ve arama kurtarma faaliyetlerine dahil oldu. Çalışmaları esnasında Antakya’da depremden günler sonra gelen bir ihbarı değerlendiren ekipleri General Şükrü Kanatlı Mahallesi Hakkı Dedebeyoğlu Sokak’ta bulunan Lider Apartmanına gittiler. Burada enkazdan ses alan ekipler çalışma başlattı. Depremin üzerinde geçen 108.saater enkaz altında bulunan Neslihan Karadeniz ve çocukları Fatmanur, Münire Nur ve Musab’ı sağ olarak kurtardılar. Antalya’daki hastanede yakınlarının yanında konaklayan ve tedavileri süreni aile, üzerinden 6 ay geçmesine rağmen depremin şokunu hala yaşıyorlar. Sinir ve kas zedelenmesi yaşayan aile üyeleri kendilerini kurtaran ekipleri de unutmadı.

64eb0781470a9b3664ea05cc

“MÜNİRE NUR ENKAZ ALTINDA BİZE TÜKÜRÜĞÜNÜ VERİYORDU”

Aile kendilerini kurtaran ekibi ziyarete gitti. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ahmet Kısa aileyi karşıladı. Kurtarma operasyonunda bulunan itfaiye erleri Hanifi Hamzaoğlu ve Apler Hapencioğlu o gün orada bulunan vatandaşların kaybettiği ve kendilerinde bulunan görüntüleri de aileyle birlikte seyretti.

Yaşadıkları günleri unutmakta zorlandıklarını belirten Neslihan Karadeniz, kas kayıplarının bulunduğunu söyledi. Okullar açıldığı için yeniden Hatay’a dönmeyi planladıklarını söyleyen Karadeniz, enkaz altında yaşadıklarını anlattı. Çocuklarının enkaz altında seslerini duyarak ve onlarla konuşarak hayatta kaldığını anlatan Neslihan Karadeniz, “ Sürekli yerlerde gidiydik sanki. Ekiplerin seslerini sürekli duyuyorduk. İtfaiye ekipleri de gelince inanılmaz mutlu oldum. Kızım Münire Nur bize sürekli tükürüğünü veriyordu. Bende veriyorum, ben veremez olunca o devam ediyor. Acıkmışlardı, gazete vardı etrafta. Gazeteyi yiyelim dedi, onu bile yiyemedik” ifadelerini kullandı.

Üzerlerine İnşaat Demirleri Devrilen 4 İşçi Yaralandı Üzerlerine İnşaat Demirleri Devrilen 4 İşçi Yaralandı

Münire Nur ise yaşadıkları zorlu saatlerden bahsetti. Annesi ve ablasının bir süre sonra bilinç kaybı yaşadığını söyleyen Münire Nur, kardeşi Musab’ın sürekli ağladığı da, çok korktuğunu ve su istediği için tükürüğünü ona vermek zorunda kaldığını, annesine de öyle destek olduğunu söyledi.

64eb07b6470a9b27942186c1

IŞIK GÖRÜLÜP SES GELİNCE İLK İLETİŞİM KURULDU

İtfaiye erlerinden Alper Hapencioğlu, kurtarma esnasında Münire Nur’un sesiyle ilk iletişimin kurulduğunu söyledi. Hapencioğlu , “ Kaç kişisiniz diye sorduğumda 4 kişiyiz dedi. Çalışma ile onları kurtardık, çok mutlu” ifadelerini kullandı. Diğer itfaiye eri Hanifi Hamzaoğlu da ziyarete geldiklerini için çok mutlu olduklarını ifade ederken, kendilerinin karşılık beklemeksizin sadece görevlerini yaptıklarını söyledi.  Hamzaoğlu , “Sonuçta herkesin iyi olması bizim için en büyük moral kaynağı” ifadelerini kullandı.