Kayseri Şehir Hastanesi Çocuk Alerji ve İmmünoloji uzmanı Doç. Dr. Hatice Eke Güngör, "Biz hastalarımıza sporu kesinlikle öneriyoruz. İkra, bizim kontrolümüzde ilaçlarını düzgün bir şekilde kullanarak, beraberinde spor aktivitelerine başladı. Astım semptomlarında da çok bariz gerileme oldu. Şikayetleri azaldı. Eğer böyle giderse dikkatli bir şekilde hem sporuna hem tedavisine devam ederek astım semptomlarını azaltıp yaşam kalitesini artırabiliriz" ifadelerini kullandı. Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde yaşayan 7'nci sınıf öğrencisi İkra Bal, 7 yıl önce sağlık sorunları nedeniyle hastaneye başvurdu. Bal'a burada yapılan tetkikler sonucunda astım teşhisi konuldu. Nefes almakta ve yürümekte zorlanan Bal, mahallelerinde açılan spor kulübüne yazılmaya karar verdi. Burada boks alanında ilerlemeyi seçen Bal, geçen süreçte düzenli bir şekilde antrenmanlara katılarak ilaçlarını kullanmayı azalttı.  Spor sayesinde hastalığını atlatma aşamasına gelen Bal'ın hedefi, boks alanında Türkiye Şampiyonası’na gidebilmek. Hastalık sürecini anlatan İkra Bal, “6 yaşından bu yana astım hastası olduğum için çok fazla dışarı çıkamıyordum. Koşup, yürüyemiyordum. Her hafta hastanedeydim. Okula düzenli şekilde gidemiyordum. Spora başladığımdan bu yana ilaçları kullanmayı bıraktım. Başta zorlanıyordum ama sonradan nefesim açıldı. Doktorum bile hızlı iyileşmeme şaşırdı” diye konuştu.

‘SPOR SAYESİNDE HASTALIĞIMI YENDİM’ 

Kendisi gibi bu hastalık ile mücadele edenlere tavsiyelerde bulunan Bal, “Spor, benim hayatımda sosyalleşmemi, sosyal aktivitelere katılmamı ve arkadaşlarımla daha çok vakit geçirebilmemi sağladı. Burada eğleniyorum ve mutluyum. Spor sayesinde hastalığımı yendim. Benim gibi hasta olan yaşıtlarım varsa, spora çok rahat bir şekilde gelebilir. O ilaçlara bağlı kalmak zorunda değilsiniz. Her haftanız hastanede geçmek zorunda değil. Sağlıklı yaşarsınız. Herkese sporu öneriyorum. Türkiye Şampiyonası’na çıkıp birincilik madalyasını almak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Adana Demirspor, Bolu’da İkinci Etap Kamp Çalışmalarına Başladı Adana Demirspor, Bolu’da İkinci Etap Kamp Çalışmalarına Başladı

Kaynak: DHA