Kaza, dün saat 08.00 sıralarında Seyhan ilçesi Ali Bozdoğanoğlu Bulvarı’nda meydana geldi. E.K.’nın kullandığı 34 KYM 021 plakalı otomobil, yaya geçidinde bisikletiyle karşıya geçmeye çalışan M.M.Ç’a çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan çocuk olay yerinde hayatını kaybetti. Ç.’ın çorabının otomobilin kaputuna takılı kaldığı görüldü. Cenaze otopsi için morga kaldırılırken, kazanın ardından aracını bırakıp kaçan sürücü E.K. daha sonra polis merkezine giderek teslim oldu.

“Sürücü Ehliyetsiz Araç Kullanmış”

Acılı baba Ü.Ç, sürücünün kırmızı ışıkta geçtiğini ve ehliyetsiz olduğunu belirterek, “Sürücünün ikinci kez ehliyetine alkolden el konulmuş. Ehliyetsiz araç kullanıyordu. Aracı bırakıp kaçtı, sonra teslim oldu. Adalete güveniyoruz,” dedi.

Oğlunun hayal dolu bir çocuk olduğunu dile getiren Ç., “Makine ressamı olmak istiyordu. Hareketli parçalar yapardı, mühendislik alanında oynardı. Gelecek sene 13 yaşında olacaktı. Çok duygusal bir çocuktu,” ifadelerini kullandı.

“Bu Kadar Basit Olmamalı”

Otomobil Kontrolden Çıktı: Sürücü Yaralandı
Otomobil Kontrolden Çıktı: Sürücü Yaralandı
İçeriği Görüntüle

Baba Ç., sürücünün en ağır cezayı almasını istediğini belirterek, “Kaza yaptığını duyduğum an içime bir şey doğdu. Olay yerine geldiğimde cenaze aracını gördüm ama kimse söyleyemedi. 12 yaşındaki bir çocuğun hayatına son vermek bu kadar basit olmamalı. Taksirle ölüme sebebiyetten dosya açmak istiyorlar, biz karşı çıktık. En ağır cezayı almasını istiyorum,” diye konuştu.

Kaynak: DHA