Olay, 2 Şubat'ta Kayapınar ilçesi Peyas Mahallesi’nde yaşandı. Sosyal medyada yaklaşık 2 yıldır tanışan Z.Ş. ile kız çocuğu birlikte kaçtı. Ailenin kayıp başvurusu üzerine polis harekete geçti ve 6 Şubat'ta Z.Ş. ile kız çocuk, Çocuk Şube Müdürlüğü’ne giderek teslim oldu. Sanık, aynı gün tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Duruşmada, kız çocuğunun kemik yaşının 16 olduğu tespit edilirken, resmi kayıtlardaki yaşı ise 12 olarak kaldı. Kız çocuğu ifadesinde, sanıkla kendi rızasıyla görüştüğünü ve şikayetçi olmadığını belirtti.
Savcı, Z.Ş.’nin “Çocuğun hürriyetinden yoksun bırakılması”, “Çocuğun cinsel istismarı” ve “Zincirleme şekilde cinsel istismar” suçlarından cezalandırılmasını talep etti ve tutukluluğunun devamını istedi. Sanık Z.Ş. ise, Facebook’ta tanıştıklarını, kızın kendisine 16 yaşında olduğunu söylediğini ve yaşının küçük olduğunu bilseydi ilişkiye girmeyeceğini savundu. Mahkeme heyeti, delillerin büyük ölçüde toplanması, tutukluluk süresi ve kaçma şüphesinin bulunmaması nedeniyle Z.Ş.’nin tahliyesine karar verdi. Duruşma, ek delillerin toplanması amacıyla 16 Ekim’e ertelendi. Kız çocuğunun babasının da davaya katılma talebi kabul edildi.




