Sanıklar hakkında "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

Hayrullah Mahallesi, Sandalzade Bulvarı'nda bulunan A.S.'nin yıkılmasına ilişkin ana dava Kahramanmaraş 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam ederken, kamu görevlilerine yönelik başlatılan soruşturma da tamamlandı.

İDDİANAME: "BİLİNÇLİ TAKSİR" VURGUSU

Hazırlanan iddianamede, yapı ruhsatı ve denetim süreçlerinde görev alan dönemin üst düzey belediye yetkilileri M.S. ve M.G. ile imar ve yapı kontrol birimlerinde görevli toplam 15 kişinin isimleri yer aldı. Sanıklar arasında proje onayı, kontrol ve denetim süreçlerinden sorumlu olan teknik personeller de bulunuyor.

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin hazırladığı bilirkişi raporuna atıf yapılan iddianamede, tüm şüphelilerin "tali kusurlu" olduğu belirtildi. Şu ifadeler yer aldı:

“Şüphelilerin üstlendikleri görevler, mesleki yetkinlikleri ve ülkemizin deprem kuşağında olduğu gerçeği göz önünde bulundurulduğunda, yapı üzerindeki etkileri öngörmeleri beklenirdi. Buna rağmen yapıya ve projelere ilişkin kontrol görevlerini eksik yerine getirmişlerdir. Bu nedenle şüphelilerin eylemlerinin, bilinçli taksir kapsamında değerlendirilebileceği sonucuna varılmıştır.”

İzmir’de 4 Firari Siber Dolandırıcı Yakalandı
İzmir’de 4 Firari Siber Dolandırıcı Yakalandı
İçeriği Görüntüle

İddianamede, her bir kamu görevlisi için "dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı davranmak suretiyle, öngörülebilir bir sonucu engellememek" suçlamasıyla dava açılmasına yeterli şüphenin oluştuğu vurgulandı.

Kaynak: DHA