Tokat’ta Evinin Bahçesindeki Tel Örgüye Sıkışan Kirpiyi Kürekle Kurtardı! Tokat’ta Evinin Bahçesindeki Tel Örgüye Sıkışan Kirpiyi Kürekle Kurtardı!

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından 1 Ağustos tarihinde Sivas’tan başlayarak 5 Ağustos tarihinde Ankara’da sona erecek 100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu'nun tanıtımı Samsun Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon'da gerçekleştirildi. 5 gün boyunca 6 ülkeden toplam 100 sporcunun katılacağı, 16 takımın 5 etap boyunca yarışacağı 784 kilometrelik bisiklet turunun tanıtımı gerçekleştirildi.

6 ÜLKEDEN TOPLAMDA 100 SPORCU KATILACAK

Düzenlenen törende açıklama yapan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı şu ifadelere yer verdi: "Havza ilçesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 18 gün boyunca kaldığı ve hazırlık yaptığı bir ilçemiz. Bu anlamda Bisiklet Federasyonumuzun bu çalışmasını önemsiyoruz. Samsun bu etabın olmazsa olmazı. Mutlaka olması gerekiyordu. Samsun son yıllarda önemli faaliyetlere ev sahipliği yapıyor. 2017’de İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları, geçen yaz ise Teknofest’i hep birlikte yaşadık. 6 gün boyunca 900 bin vatandaşımızı ağırladık. Aynı ekiple oluşturulan koordinasyon kurulumuzla bu organizasyonu da başarıyla, olumsuzluğa mahal vermeden, bu süreci de Samsun’un şanına yakışır bir şekilde geçireceğiz. Bu faaliyet Samsun’da hem Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı, hem Türkiye Yüzyılı bağlamında gerçekleşmiş olacak. Gençlerimizi ve çocuklarımızı bisiklet sporuyla daha fazla tanıştırmak istiyoruz. Bu anlamda organizasyon çok önemli bir araç. Samsun bisiklet sporu için çok elverişli bir il. Düzlükleri fazla olduğu, bisiklet sporunun fevkalade yapılabileceği güzel bir ilimizdir" dedi.

Editör: HABER MERKEZİ