ERBAA HABER

Erbaa’da Kırk Hadis Ezberleme Yarışması Finali Gerçekleştirildi

Erbaa Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında ortaokul öğrencilerine yönelik okullar arası kırk hadis ezberleme yarışması düzenlendi.

Abone Ol

Okullarında birinci olan öğrencilere yönelik final yarışması Merkez Kız Kur'an Kursu konferans salonunda yapıldı.
14 okuldan öğrencinin katıldığı kırk hadis ezberleme yarışmasında her öğrenciye jüri huzurunda hadis-i şerifler soruldu ve ezberden okunan hadis-i şeriflere belirlenen kriterlere göre puanlar verildi.
Yarışma neticesinde kırk hadis ezberleme yarışması birincisi 15 Temmuz İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi İrem Zümra Çetin, ikinci Tanoba Ortaokulu öğrencisi İleyda Cemre Şirin olurken, yarışmanın üçüncüsü ise Tepeşehir YİBO öğrencisi Ravzagül Soymaz oldu.
Yarışmaya katılan tüm öğrencilere hediyelerin verildiği programda dereceye giren öğrencilerin hediyelerini İlçe Müftüsü Bekir Ertürk takdim etti.
İlçe Müftüsü dereceye giren öğrencilere hediye takdiminde yaptığı değerlendirmede;yarışmada amacın peygamber efendimizi (s.a.s.) daha iyi tanımak,öğrencilerde efendimizin hayatıyla ilgili bilinç oluşturmak olduğunu belirtti.
İlçe müftüsü,öğrencilere türkçelerini ezberledikleri hadis-i şeriflerin arapçalarını da ezberlemeye teşvik edeceklerini,ilçe müftüğü olarak öğrencilerle iletişimlerini sürdüreceklerini söyledi ve yarışmaya katılan öğrencilere,ailelerine,öğretmenlerine ve yarışmayı düzenleyen Erbaa Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü temsilcilerine teşekkür etti.