GÜNDEM

Motosikletle Tehlikeli Akrobasiye 128 Bin TL Ceza

Osmaniye’de, motosiklet üzerinde tehlikeli akrobatik hareketler gerçekleştiren bir sürücüye ciddi cezai işlem uygulandı.

Abone Ol

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar sonucu, Güney Çevre Yolu üzerinde motosikletini kullanırken hem kendi güvenliğini hem de trafikteki diğer sürücülerin güvenliğini riske atan kişi tespit edildi.

Sürücünün yaptığı hareketler, hem yayalar hem de diğer araç kullanıcıları açısından büyük tehlike oluşturdu. Trafik ekipleri olayla ilgili detaylı inceleme başlattı ve kısa sürede sürücüye ulaştı. Yapılan denetim ve değerlendirmeler sonucunda, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince sürücüye 128 bin 500 TL idari para cezası kesildi.

Ayrıca, sürücünün kullandığı motosiklet, trafikten 60 gün süreyle men edilerek geçici olarak trafikten uzaklaştırıldı. Bu karar, hem sürücünün bir daha benzer riskli davranışlarda bulunmasını engellemek hem de yol güvenliğini sağlamak amacıyla alındı.

Olayla ilgili olarak adli sürecin de başlatıldığı bildirildi. Trafik yetkilileri, özellikle akrobatik hareketler ve hız sınırlarını aşan sürüşlerin ciddi sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekti. Yetkililer, bu tür davranışların sadece sürücünün değil, aynı zamanda trafikteki diğer kişilerin de hayatını tehlikeye attığını vurguladı.

Özellikle motosiklet kullanıcılarının trafikte daha dikkatli olması gerektiğini belirten yetkililer, kask ve koruyucu ekipman kullanımının önemine de dikkat çekti. Yapılan denetimler ve uygulanan cezalar, bu tür tehlikeli sürüş davranışlarının önlenmesi ve trafik güvenliğinin artırılması amacıyla devam edeceği ifade edildi.

Bu olay, trafikte dikkatsiz ve riskli davranışların ciddi yaptırımlarla karşılaşabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi. Yetkililer, sürücülerin hem kendi can güvenliklerini hem de diğer yol kullanıcılarının güvenliğini tehlikeye atacak davranışlardan kaçınmaları gerektiğini belirtti.