Bursa genelinde 31 ayrı noktada konuşlanan ve 694 personel ile hizmet sunan İtfaiye Teşkilatı, 144 araçlık güçlü filosu sayesinde 7/24 görev başında. Mart ayında ekipler, 865 yangın ve 565 kurtarma olayının yanı sıra 17 farklı itfaiye hizmeti sunarak toplamda 1.447 olaya müdahil oldu. Ayrıca bu ay içinde 13.596 kişiye yangın güvenliği ve afet bilinci konularında eğitim verilirken, 232 olay için resmi rapor düzenlendi, 28 denetim gerçekleştirildi.
Nisan ayında ise 620 yangın, 759 kurtarma ve 36 farklı itfaiye müdahalesi olmak üzere toplam 1.415 vakaya müdahale edildi. Eğitim faaliyetleri kapsamında 3.566 kişiye ulaşıldı, 206 olay için rapor hazırlanırken 35 denetim gerçekleştirildi.
Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte yangın riskinin artabileceğine dikkat çeken Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, vatandaşlara dikkatli ve hazırlıklı olmaları yönünde çağrıda bulundu. Başkan Bozbey, modern ekipman ve araç yatırımlarıyla itfaiye teşkilatının güçlendirilmeye devam edildiğini belirterek, teşkilatın sadece müdahale değil, aynı zamanda halkı bilinçlendirme görevini de titizlikle yerine getirdiğini ifade etti. Bozbey ayrıca, her kesimin olası afetlere karşı hazırlıklı olması gerektiğini vurgulayarak, itfaiyenin her zaman Bursalıların yanında olduğunu söyledi.