Çalınan ziynet eşyalarıyla otomobil satın aldığı belirlenen şüpheli hakkında soruşturma başlatıldı. Olay, 9 Nisan tarihinde Yenimahalle Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre 45 yaşındaki F.A., yeğeni S.F.’nin evine misafir olarak gitti. Ziyaret sırasında evde bulunan ziynet eşyalarını fark eden şüphelinin, yaklaşık 750 bin lira değerindeki altın ve takıları gizlice aldığı öne sürüldü. F.A., daha sonra evden ayrıldı.
Olaydan birkaç gün sonra, 13 Nisan’da şüphelinin çaldığı ziynet eşyalarını kullanarak dini nikahla birlikte yaşadığı kişiyle birlikte bir otomobil satın aldığı tespit edildi. Durumu fark eden S.F., ziynet eşyalarının kaybolduğunu anlayınca polis ekiplerine başvurdu.
İhbar üzerine harekete geçen Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili geniş çaplı çalışma başlattı. Yapılan araştırmalar sonucunda şüpheli F.A.’nın kimliği belirlendi ve kısa sürede gözaltına alındı.
Emniyete götürülen şüphelinin işlemlerinin sürdüğü öğrenilirken, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi. Çalınan ziynet eşyalarının akıbeti ve otomobil alım sürecine ilişkin detayların da araştırıldığı kaydedildi. Yetkililer, benzer olaylara karşı vatandaşların ev içi değerli eşyalarını daha güvenli şekilde muhafaza etmeleri gerektiğini hatırlattı. Olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için soruşturmanın sürdüğü belirtildi.