Hastaneye başvuranlardan büyük bölümü tedavilerinin ardından taburcu edilirken, bir kişinin tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Olay, Meydan Mahallesi’nde bulunan Şule Mete Tetik Ortaokulu’nda düzenlenen etkinlikte meydana geldi. Dün gerçekleştirilen gençlik şöleninde öğrenci ve velilere tavuklu pilav ile ayran ikram edildi. Etkinliğin ardından kısa bir süre içinde bazı katılımcılarda mide bulantısı, kusma ve baş dönmesi gibi şikâyetler görülmeye başlandı.
Şikâyetlerin artması üzerine durum 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi. İhbarla birlikte okul çevresine çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Rahatsızlanan öğrenciler ve veliler, ambulanslarla ve kendi imkânlarıyla Kütahya Şehir Hastanesi’ne ulaştırıldı.
Hastaneye başvuranların sayısının ilerleyen saatlerde artmasıyla birlikte toplam sayı 114’e yükseldi. Hastanede tedavi altına alınan kişilerden 113’ünün durumlarının iyi olduğu belirlenerek taburcu edildiği, yalnızca 1 kişinin gözlem ve tedavisinin sürdüğü bildirildi.
Olayın ardından Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri okulda dağıtılan tavuklu pilavdan numune aldı. Alınan numunelerin laboratuvara gönderildiği ve incelemelerin devam ettiği açıklandı.
Yetkililer, toplu yemek organizasyonlarında hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini vurgularken, olayın kesin nedeninin yapılacak analizlerin ardından netlik kazanacağı ifade edildi. Konuyla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.