Operasyonlarda şüphelilere ait yaklaşık 3,5 milyar TL tutarında hesap hareketi tespit edilirken, çok sayıda mal varlığına da el konuldu. Bakanlığın verdiği bilgilere göre, şüphelilerin farklı illerde çeşitli yöntemlerle vatandaşları hedef aldığı belirlendi. Erzurum, Sakarya, Aydın, Kayseri ve Giresun’da sosyal medya üzerinden “yatırım danışmanlığı” adı altında sahte ilanlarla dolandırıcılık yapıldığı ortaya çıkarıldı. Bu yöntemle çok sayıda kişinin maddi zarara uğratıldığı tespit edildi.
Adana ve Muğla’da ise bazı işletmelere baskı ve tehdit uygulanarak haksız kazanç elde edilmeye çalışıldığı belirlendi. Kahramanmaraş, Ağrı ve Tekirdağ’da uyuşturucu ticaretinin organize bir şekilde yürütüldüğü, Sinop’ta ise yasa dışı bahis siteleri üzerinden para transferlerine aracılık edildiği tespit edildi.
Tunceli’de resmi belgede sahtecilik, Manisa’da silah kaçakçılığı, Balıkesir, Eskişehir ve Bitlis’te ise tefecilik faaliyetlerinin yürütüldüğü ortaya çıktı. Böylece ülke genelinde farklı suç türlerine yayılan geniş bir organize yapı deşifre edilmiş oldu.
Savcılıklar tarafından başlatılan soruşturmalar kapsamında Jandarma Genel Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyonlarda 198 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan incelemelerde şüphelilere ait 24 taşınmaz, 16 taşınır mal varlığı ve 1060 banka hesabına el konuldu.
Soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen şüphelilerden 105’i tutuklanırken, 75’i hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğer şüphelilerle ilgili işlemlerin sürdüğü bildirildi.
Bakanlık açıklamasında, şehirlerde huzur ve güvenliğin sağlanması için organize suç örgütlerine karşı mücadelenin kararlılıkla devam edeceği vurgulandı. Operasyonlarda görev alan güvenlik birimleri, savcılıklar ve mali analiz ekipleri de çalışmalarından dolayı tebrik edildi.